Pala palalta...

May 15, 2016

Viime kesänä ostin itselleni elämäni ensimmäisen hernevillakon. Siis sen huonekasvin jonka alaspäin rönsyävät "oksat" muistuttavat herneitä. Kesän ja syksyn kasvi vietti päiviään parvekkeella viihtyen siellä todella hyvin. Se sai valoa ja sopivassa määrin varjoa. Kun syksyn ensimmäiset pakkaset koittivat oli aika nostaa kasvi sisälle. Kasvi viihtyi myös sisällä kunnes eräänä päivänä huomasin pitkien liaanien roikkuvan kuivina ja kuolleina. Tämä viherpeukalo oli täysin unohtanut, että huoneilma sisällä on paljon kuivempi kuin parvekkeella ja kasvi olisi tarvinnut enemmän vettä. Siihen loppui hernevillakon tarina. Sen jälkeen olen etsinyt yhtä kaunista ja tuuheaa yksilöä tuloksetta! En suostu maksamaan 15 euroa kasvista joka on pikkuinen ja mitätön, kun saman hinnan maksoin kolme kertaa suuremmasta yksilöstä. Tiedän, pääkaupunkiseudulla hinnat ovat omaa luokkaansa, mutta silti... Pitäisi varmaankin tehdä uusi reissu Jyväskylään, josta tuon edellisen viime kesänä ostin.

Viime viikolla metsästäessä jälleen kerran uutta hernevillakkoa osuivat silmäni Plantagenissa nahkealehtiseen muorinkukkaan jonka lehdet muistuttivat kolikoita. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Ihmettelin miksi emme olleet aiemmin tavanneet puutarhakäynneilläni. Muorinkukka on koristeellinen ja kompakti ja kaiken lisäksi sitä on saatavissa eri lajikkeina, erivärisine ja erimuotoisine lehtineen. Minun parvekkeelle sekä keittiöön päätyi samanlaiset yksilöt kolikkolehtineen. On se ihana!


Viime kesänä asensin parvekkeen päätyseinälle tauluhyllyn. Ajattelin, että siihen on kiva kerätä pienesineitä ja sen päällä voi pitää pientä lyhtyä, kausivaloja yms. Tarkoituksena oli ostaa valkoinen hylly, mutta en löytänyt sopivan mittaista mistään. Tai löysin, mutta sitä ei enää myyty kuin ruskeana. Ostin sitten ruskean ja mietin sen maalaamista valkoiseksi. Edelleen mietin hyllyn maalamista... Ja edelleen mietin onko tauluhylly sittenkään hyvä :D

Kodin sekä parvekkeen sisustus muokkautuu pala palalta. Mikään kiire ei ole. Jokainen tavara joka puhuttelee tulee ajallaan vastaan. Eikä kaikki ole suinkaan uutena hankittua vaan joukossa on perittyjä ja kirppareilta hankittuja juttuja. Ne tekevät kokonaisuudesta persoonallisen. Ainakin omasta mielestäni. Tältä muuten näytti tauluhylly vielä viime viikolla...


Niin, siis vielä viime viikolla... Nyt siellä on yksi kultainen kehys sekä keraaminen pikkutaulu lisää. Uutena ostettuja ovat vain muorinkukka, perhostaulu sekä tauluhylly. Muut ovat löytöjä kirpputorilta tai saatuja ja eri aikaan hyllylle päätyneitä. Esimerkiksi ruosteinen ruukku, jossa muorinkukka on, löytyi äitini ruukkukätköistä. Kultaisen kehyksen, siis tässä kuvassa olevan, bongasin facebookin kirpputorilta. Ja tuon sulka/höyhenhärpäkkeen olen aikoinaan saanut Skannosta. En vieläkään tiedä mitä sillä tehdään tai mihin tarkoitukseen se on tehty. Jos joku tietää, niin otan tiedon ilolla vastaan ;)

xx,
Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground