Kesätuliaisia... osa 1

May 21, 2016

Kesä ja mökki. Aika lyömätön yhdistelmä, eikö vain!? Kaikilla meillä ei vain ole sitä omaa pakopaikkaa johon vetäytyä rentoutumaan ja nauttimaan kesästä joko yksin tai yhdessä. Ainahan voi mökin toki vuokrata, mutta lomabudjetista se saattaa lohkaista ison palasen eikä kaikilla ole edes sitä lomabudjettia, kun rahat menevät elämiseen. Suomi on pullollaan mökkejä, isoja ja pieniä. Jokaisen tuttavapiiristä löytyy ainakin yksi ellei useampikin mökin omistaja. Ja jos mökkiä ei ole, niin sitten siitä haaveillaan... Minäkin haaveilen omasta valoisasta mökistä, jossa saisin nauttia järvimaisemasta. Puuhailla ja touhuta pihamaalla tai sisällä, kysymättä jokaiseen asiaan lupaa. Oma tupa, oma lupa.

Moni saattaa kesällä pistäytyä muiden mökillä viettämässä päivän tai pari, ellei pidemmänkin ajan. Hyviin tapoihin kuuluu, että mökin omistajia muistetaan kiittää mökkikutsusta pienellä viemisellä.
  Mökkituliaiset tuottavatkin monelle päänvaivaa... Niin kyläilijöille kuin mökkien omistajille. Monikaan mökin omistaja ei halua nurkkiinsa pyörimään mitään ylimääräistä ja turhaa. Varsinkaan silloin, jos mökki on perinteiseen tapaan pieni eikä säilytystiloja liiemmin ole. Eikä niitä isompiakaan mökkejä haluta varustaa turhalla tavaralla. Kyläilijät puolestaan pohtii mikä mahtaa olla tarpeellista ja mökille sopivaa. Tässäkin pätee sama asia kuin monessa muussakin. Aina saa kysyä! Harmillisesti moni kuitenkin yleensä vastaa... "Ei tarvitse tuoda mitään!"
  Sama pohdinta siis jatkuu vuodesta toiseen... Mietin tällä viikolla mistä mökkien omistajat saattaisivat ilahtua. Mikä olisi tarpeellista ja mikä ei jää nurkkiin pyörimään. Mieleeni nousi yllättäen useampikin eri tuliaisvinkki joista tässä nro 1. Ruoka!


Kaikkien meidän on syötävä eikä ruokakaupat ole aina ihan nurkan takana, kun ollaan poissa kaupungista. Tuoreet vihannekset, salaatit, juurekset ja yrtit ovat ehdottomasti kesän juttu! Kerää korillinen maukkaita makuja kesäiseen salaattiin, ruuanlaittoon tai aamiaispöytään. Uudet perunat maistuvat monelle joten isosta kapallisesta riittää kaikille! Harva näitä herkkuja pystyy vastustamaan ellei sitten ole vankkumaton lihansyöjä. Ja voihan toki näiden lisäksi viedä sen makkarapaketin tai grillikyljykset. Ruokajuomia unohtamatta. Samalla autat isäntäväkeä ruokapuoleen osallistumisella etkä odota pääsyä valmiiseen pöytään heidänkin viettäessään lomaa.


Ruokaa viedessä on tietenkin hyvä olla tiedossa mahdolliset allergiat. Keliaakikon on kurja saada vehnäleipää ruokapöytäänsä. Tämäkin asia selviää kysymällä! Ja aina ei voi kaikki osua ihan nappiin. Tärkeintä on ajatus!


Nauttikaa kesästä!


xx,
Maija


P.S. Vietin tällä viikolla yhden illan Canonin ja Rajalan järjestämässä workshopissa. Lahjakas Tiina Puputti veti illan ja kertoi hyviä vinkkejä henkilökuvaamiseen sekä kuvaamiseen kännykkää apuna käyttäen. Minulla onkin ollut lainassa Canonin EOS 80D jolla nämä kuvat kuvasin. Itsensä kuvaaminen ei muuten ole ihan helppoa vaikka apuna olisikin kaukolaukaisimena toimiva kännykkä. Nämä kuvat on muuten tällä kertaa käsitelty vain puhelimen valokuvasovellusta (Snapseed) käyttäen... Vielä on opeteltavaa ;)

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground