Simppeliä sisustamista ja kierrätettyä kauneutta...

Apr 28, 2016

Olen pitkään pohtinut mikä mahtaa olla oma sisustustyylini. Pidän monista eri tyyleistä ja haaveilen niin värikkäästä mummonmökistä kuin pelkistetystä modernista kivitalosta. Pidän runsaasta sisustamisesta, mutta minimalismi vie mennessään. Tyhjemmässä tilassa luovuudelle jää enemmän tilaa... Tai näin ainakin itse sen koen. Joku toinen puolestaan voi kokea asian päinvastoin.
Olen työni puolesta päässyt ihastelemaan monia erilaisia koteja ja kaikissa niissä on ollut sitä jotakin. Olivatpa ne sitten olleet runsaampia, minimalistisia, moderneja, perinteisiä, uusia tai vanhoja.  
Jos rahaa olisi rajattomasti saattaisi minulla olla muutama eri tyylillä sisustettu koti ympäri Suomea!

Sisustaminen itsessään ei välttämättä vaadi pulleaa pankkitiliä sillä kaiken ei tarvitse olla uutena hankittua. Kierrätys on saanut uuden merkityksen kertakäyttökulttuurin rinnalle. Hyvä niin! 
  Toisen roska on toisen aarre ja kauneus on katsojan silmissä. Hirveäähän se olisi, jos meillä kaikilla olisi samanlainen maku!
  Vanhasta saa uutta tuunaamalla ja maalaamalla. Toisinaan vanhalle ei tarvitse tehdä mitään. Kahden viikon Kainuun visiitillä pistäydyin yhtenä päivänä Kajaanin Kierrätyskeskuksessa. Elämäni ensimmäinen visiitti paikallisessa Kierrätyskeskuksessa johti myös kauppoihin. Mukaan lähti lasinen Lara -karahvi (1,50 e) sekä pikkuinen keraaminen vati (0,50 e). Karahvi toimittaa nyt maljakon virkaa ja vati vaalii koruja. Pikkuinen ruskea hiirulainen (0,50 e) on ostettu Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksesta. Pitäähän isommalla kotihiirellä olla pikkuinen kaveri ;)Kierrätyskeskukset ovat oiva paikka tehdä isompia ja pienempiäkin löytöjä kotiin, puutarhaan tai vaikkapa toimistolle. Kuvausjärjestelijänkin työtä tekevänä "kuvausrekvisiittatutkani" on päällä lähes jatkuvasti ja huomaan katselevani kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa käydessäni tavaroita "sillä silmällä". Mielikuvitusta käyttämällä esineiden alkuperäisen käyttötarkoituksen voi muuttaa joksikin muuksi. Jakkarasta saa pöydän, lautasesta taulun, lasikannusta maljakon jne. Vain mielikuvitus on rajana!


Mihinköhän käyttötarkoitukseen tuo vihreä vati aikoinaan on suunniteltu, mutta tällä hetkellä se toimii minulla korujen säilytykseen. Ehkä hetken päästä käytän sitä kattauksessa teepussien alla. Saattaisipa kaunis pieni leivoskin näyttää siinä kauniilta...


xx,
Maija

2 comments:

  1. Ihanat löydöt :) Varsinkin tuo maljakko!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Tuo pullo/karahvi/maljakko on Eero Rislakin tuotesarjasta joka suunniteltiin alunperin Mäntyharjun Lasille. Valmistus siirtyi sittemmin yrityskauppojen jälkeen Riihimäen Lasille. Tuosta pullosta puuttuu alkuperäinen korkki. Mutta kaunis se kyllä on! Vanhemmiltani löytyy samainen pullo, mutta keltaisena.

      Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground