Syksyä ja suloisia saippuoita...

Nov 13, 2015

Kas... taas on viikot vierähtäneet muissa puuhissa eikä blogia ole tullut päivitettyä. Vaikka syksy onkin ollut kaunis ja aurinkokin on ollut ilonamme, tuntuu päälle painava pimeys vieneen terän jaksamisesta. Virta on siis ollut hieman vähissä tässä neidissä, joten sitä on pitänyt säästellä muihin hommiin. Matka aurinkoon tulisi nyt tarpeeseen!
Matkaa ei kuitenkaan ole tiedossa ellei joku sellaisella yllätä. Pimeässä painetaan eteenpäin ja tankataan D-vitamiinia purkista. Kirkasvalolamppua käyttäisin, jos joku keksisi mukana kulkevan version. Ja sellaisen jonka valo ei särkisi silmiä...

Karhun unta ei siis ole vedelty vaan touhuttu töiden ohella yhtä sun toista. Monta uutta projektia on mielessä ja niitä tässä on yritetty puskea eteenpäin. Malttamattomalle odottaminen on vain "pientä piinaa". Kun muut vielä miettii, niin minä olisin jo toteuttamassa. Onneksi olen päässyt toteuttamaan itseäni muulla tavalla. Villasukat valmistuvat hitaasti, mutta varmasti, vuosien neulontatauon jälkeen. Mökkireissulla päähän pälkähti, että taidanpa tänä vuonna tehdä ihan itse kodin ulko-oveen kranssin talvea tervehtimään. Materiaalit on kerätty, kunhan vain muistaisi käydä ostamassa rautalangat, jo toistamiseen, kun yksi rautalankaerä jäi mökille...  Saippuan tekemiseenkin olen päässyt tutustumaan, kiitos Doftin upeiden naisten - Veronikan ja Sonjan.

Viime vuonna seikkailin Pinterestin loputtomassa kuvamaailmassa ja suunnittelin tekeväni ystäville ja perheenjäsenille saippuoita joululahjaksi. Suunnitteluksi se kuitenkin jäi. Kuvittelen homman olevan jotenkin liian vaikeaa ja aikaa vievää. Oikeastaan ainoa asia joka vie eniten aikaa on materiaalien hankkiminen! Tekeminen ei kovin montaa tuntia vie. Riippuen tietenkin kuinka paljon saippuaa tekee. Nyt kun pääsin tutustumaan saippuan tekemiseen ohjatussa työpajassa, niin into kokeilla hommaa kotona kasvoi jälleen entisestään. Mutta ne materiaalit...Saippuan valmistaminen oli todella hauskaa puuhaa. Minä tietenkin innostuin ottamaan pajalla kuvia (puhelimella) sillä aurinko valaisi tilan kauniisti. Tekemisen meininki oli intensiivistä ja ilmassa leijui innostus sekä pieni jännitys lopputulemasta.

Ensin punnittiin saippuaan käytettävät rasvat jotka sulatettiin lieden lämmössä. Sitten suunniteltiin minkälaista saippuaa haluamme tehdä. Meidän viiden hengen porukka jaettiin kahteen ryhmään ja kumpikin ryhmä suunnitteli oman saippuan, niin värin, tuoksun kuin tyylinkin osalta. Meidän ryhmä päätyi hempeään vaaleanpunaiseen jota höystettiin hieman valkoisella sekä ripauksella romantiikkaa ruusun terälehtien muodossa. Tuoksua tuomaan joukkoon sekoitettiin hieman laventelia, patsulia sekä sitruunaruohoa. Melkoista kokeilevaa kokkausta oli meidän puuhamme, mutta sitäkin hauskempaa!


Värit ja tuoksut sekoitettiin sulatettujen rasvojen joukkoon ja taisipa joukkoon eksyä myös lipeää. Essut ja kumikäsineet eivät siis ole rekvisiittaa vaan suojaamassa mahdollisilta roiskeilta. Ennen kuin massa oli ehtinyt jäähtymään liikaa kaadettiin se muottiin. Meidän tiimi päätti kokeilla kaksivärisen saippuan valmistamista jonka vuoksi osa massasta jätettiin värjäämättä. Koko homman juonta en ala tässä paljastamaan ettei kaikki salaisuudet paljastu ;)

Sinne jäi pajalle meidän saippuat parin tunnin rupeaman jälkeen kuivumaan ja odottamaan leikkausta. Jäähtynyt saippuamassa poistetaan muotista vuorokauden jälkeen ja leikataan paloiksi. Leikkaamisen jälkeen saippuat "kuivuvat" nelisen viikkoa ennen kuin ovat valmiit pakattaviksi ja käyttöön.


Meidän saippuan lopputuloksen pääsee kurkkaamaan Doftin fb-sivuilta. Ei mennyt ihan kuin Strömsössä marmoroinnin osalta... Taisin olla liian hidas valkoisen massan kaataja (siis minä), kun ehti jäähtyä hieman liikaa ;) 

Doft järjestää tämän kuun lopussa avoimet ovet pajallaan. Sinne on kaikki saippuoiden maailmasta ja kotikosmetiikasta kiinnostuneet tervetulleita. Lisää tietoa saippuoista, kotikosmetiikasta, tulevasta tapahtumasta sekä Doftin järjestämistä työpajoista löytyy osoitteesta www.doft.fi. Saattaapa sieltä löytyä myös kuvia joidenka yhteydessä näkyy tuttu nimi ;) Käykäähän kurkkaamassa! 

Tässäpä muuten oiva joululahjavinkki tai vinkki ystävien kanssa yhteisen ajan viettoon! 


xx,
Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground