Mustikkametsää ja talven tunnelmaa...

Nov 28, 2015

Sataa, tuulee ja maa on mustaakin mustempi. Ei ole lunta näkynyt näillä leveysasteilla pysyväksi asti. Talvi antaa odotuttaa itseään, mutta mieli on jo ottanut askeleen kohti talven juhlaa eli joulua. Salakavalasti se hiipi muutama viikko sitten joululaulujen, ruokien ja lahjojen muodossa syvemmälle tajuntaan. Joululauluja hyräillessä huomasin pohtivani mitä uusia ruokareseptejä olisi kiva kokeilla tänä jouluna, mitä lahjoja pukilta toivoisin (saahan sitä aikuisetkin toivoa, saahan?) ja miten kotini koristelisin. Monen vuoden tauon jälkeen teki jopa mieli tarttua oksasaksiin, sivuleikkureihin ja rautalankaan... Mökin mustikkametsä muokkautui niiden myötä pyöreäksi kehäksi, tuomaan talvista tunnelmaa parvekkeelle.Havut, callunat ja valosarjat valtasivat parveekkeni jo kuukausi sitten. Olisikohan tänä viikonloppuna joulukoristeiden vuoro? Vietettiinhän sitä tällä viikolla jo kollegoiden kanssa Sisustustoimittajien pikkujouluja ;)Kranssin tekeminen on helppoa, jossa vain mielikuvitus on rajana. Mitä runsaampi kranssi, sitä enemmän sen tekemiseen kuluu aikaa. Luonto tarjoaa runsaasti ilmaista materiaalia jota kannattaa hyödyntää. Sammal, havut ja varvut pysyvät kerättyinä hyväkuntoisina useammankin viikon, kunhan säilytät ne ulkona. Muistathan kuitenkin kysyä maanomistajan luvan sammaleen, havujen ja varpujen keräämiseen!

Kranssipohja syntyy syksyllä esimerkiksi nuorista villiviinin oksista. Alkukesästä kranssipohjia voi tehdä nuorista pajunoksista.
Rautalanka sekä ohuempi sidontalanka ovat omiaan kranssin tekemisessä.
Kuumaliimaalla voi kiinnittää kranssiin sellaisia elementtejä joita ei rautalangalla saa kiinni. Muistathan, että kuumaliima on polttavan kuumaa!  
Sivuleikkureita käyttämällä saat rautalangan helposti poikki ja sakset pysymään terävinä.

 

mustikanvarpukranssi

TARVIKKEET:
Kranssipohja
Rautalankaa / sidontalankaa
Sivuleikkurit
Mustikanvarpuja (PALJON)
Sakset / oksasakset

 • Vahvista kranssipohja tarvittaessa paksummalla rautalangalla. Muutama kiepautus rautalankaa tekee villiviinistä tehdystä pohjasta tukevamman. 
 • Leikkaa mustikanvarvuista sopivan kokoisia pätkiä.
 • Kerää pätkät pieneksi nipuksi sormiesi väliin. 
 • Asettele nippu kranssipohjan päälle ja kiepauta muutaman kerran sidontalankaa nipun sekä pohjan ympäri. Toista niin monta kertaa kunnes kranssi on valmis.

xx,
Maija

2 comments:

 1. Kaunis kranssi, ihana :) Käy hyvin kodikkaan parvekkeesi tunnelmaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pia :)
   Vielä pitäisi tehdä jonkinlainen kranssi ulko-oveen. Ideaa odotellessa... ;)

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground