Lauantailöpinää ja koukkuvinkkejä...

Sep 19, 2015

Lauantai ja vesisade... Mitäpä sitä sadesäällä tekisi kuin olla möllöttäisi kotona ja odottaisi milloin aurinko armas suvaitsisi tulla esille. Mistähän mahtaa johtua, että harmaat ja sateiset päivät saavat olon vetämättömäksi? Mielikin on harmaa, aivan kuin se eläisi jossakin ihmeen symbioosissa sään kanssa... Ja tästä harmaasta säästähän ollaan sitten saatu nauttia tällä viikolla ihan kiitettävissä määrin. Mitenköhän meikäläisen mieli mahtaa jaksaa tulevan talven?? Yksi menolippu aurinkoon, kiitos!!

Harmaista säistä ja matalasta vireestä huolimatta ihan kaikki aivotoiminta ei sentään ole loppunut. Huomasin tänään katselevani parvekkeen seiniä sillä silmällä, että jotain tarttis tehdä. Kesällä tuli porattua yksi tauluhylly parvekkeen päätyseinään jonka seurauksena seinä tuo mieleen reikäjuuston. Tauluhyllyyn laitetuilla tavaroilla reiät saa ihan mukavasti piiloon, mutta ei kuitenkaan katoamaan. Tasoitetuubi odottaa jo kaapissa... 
   Tässä talossa seinät ja katto ovat tiukkaakin tiukempaa tavaraa. Ainahan sitä saa kuvitella, että poraushommista selviäisi nopeasti ja kunnialla. Ainahan siinä kuitenkin käy niin, että poran lainannut henkilö (isäni) joutuu lähtemään kesken hommien hakemaan terätäydennystä. Joko seinä syö terän tylsäksi, taittaa mutkalle tai sitten terä päättää katketa, kuten viime kerralla kävi. Ja ei... syy ei ole poraajassa tai terissä saati sitten porakoneessa. Näin ainakin haluan uskoa ja syytän edelleen seiniä, jotka eivät halua tulla poratuiksi!

Makuuhuoneen ikkunan takana näyttää tältä... Jotakin pientä hylly vielä kaipaa.

Eteisen peilin takana on kolme reikää, vaikka yksikin olisi riittänyt. Naulakon takana on neljä epäonnistunutta reikää (mittavirhe). Siinäpä siis muutama hyvä syy miksi tämän kodin seinillä ei taidetta juurikaan nähdä. Reikien poraamisen sijaan olenkin yrittänyt keksiä muita keinoja saada seinäkello pysymään seinässä ja kaunis lintumobile katossa.
   Kello on kaksi vuotta raksuttanut keittiön seinässä ilman, että olisin porannut yhtäkään reikää seinään. Nettisurffailun tuloksena löysin aikoinaan Command koukut, jotka pysyvät seinässä kaksipuolisen "teipin" voimalla. Ihan mahtava tuote!!
   Sain veljeltäni vuosia sitten lahjaksi kauniin lintumobilen, jossa lentelee puusta ja metallista tehdyt kolibrit. Mietin pitkään millä ihmeellä saisin linnut lentämään katonrajaan, kun koukun poraaminen kattoon ei tullut kysymykseenkään. Seinät on vielä helppo paikata ja maalata, mutta katon fiksaaminen onkin jo sitten ihan toinen tarina... Käydessäni Clas Ohlsonilla muissa merkeissä satuin kiinnittämään erään hyllyn päädyssä roikkuviin koukkupusseihin. Pussit eivät kuitenkaan sisältäneet mitään ihan tavallisia koukkuja vaan ne oli varustettu teipillä ja magneetilla. Nerokasta!! Ei enää reikien poraamista kattoon vaan tarralla varustettu metallilätkä kattoon ja lätkään kiinni magneettinen koukku... Hyvin on toiminut jopa hieman röpelössä kattopinnassa. Reilun vuoden ovat linnut liihotelleet makuuhuoneen katossa. Parvekkeella roikkuva simpukkahärpäke ei tosin pysynyt röpelössä sisäkatossa kyseistä koukkua käyttäen. Testattu on, räminän kera...Teinpä teille hienon videon kyseisestä tuotteesta näin lauantain kunniaksi. Saattaa olla, että veli joutuu opettamaan miten tehdään vieläkin hienompia videoita ;)


video


xx,
Maija

P.S. Testailen uutta lainakameraa (Canon 6D) jonka sain käyttööni pariksi viikoksi. Vielä ei puhuta yhteistä kieltä... 

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground