Näytät kauh.. kauniilta?

Jul 27, 2015

Törmäsin alla olevaan videoon lähes kuukausi sitten. Bloggaaja Em Ford on tehnyt videon aikuisiän aknesta ja siitä miten aikuisiakin kiusataan ulkonäön vuoksi. Video on todella koskettava. Katsoessani sitä kyyneleet valuivat poskilleni... Tiedän miltä tuntuu taistella aknea vastaan. Ihmisten julmuus sai surulliseksi.

Suru nousi rinnalleni, kun mietin kuinka pahaa jälkeä sanat saavatkaan aikaan, niin aikuisen kuin lapsenkin itsetunnossa. Kun jo itse taistelee ikäviä asioita vastaan tuntuu todella pahalta kuulla satuttavia kommentteja kyseisestä asiasta. Kannustus olisi tärkeämpää kuin itsetunnon lyttääminen. Asiassa kuin asiassa.
Akne, ei ole sitä mitä kukaan haluaisi omavalintaisesti ihollaan kantaa, siinä missä mitään muutakaan sairautta. Joillekin akne vain puhkeaa, kun taas toiset saavat nauttia kuulaasta ja kauniista ihosta koko elämänsä. Arpapeliä, johon vaikuttaa ihmisen oma hormonitoiminta. Olenkin jo aiemmin kertonut kuinka itse taistelen hormoninäppyjä vastaan ja unelmoin virheettömästä ihosta. Tällä hetkellä unelmoin päivästä, jolloin kasvoilleni ei oli ilmestynyt yhtään uutta näppyä olemassa olevien kaveriksi. Haaveilen tasavärisestä ihosta ja siitä ettei iholla olisi yhtään näppyjen jättämää punaista läikkää jotka odottavat paranemista. Toivon, että peilistä näkisin kauniit kasvot sen sijaan, että katseeni kohtaa näppyläisen ja läikikkään ihon. Taikavoide (kuten siskontyttöni meikkivoidettani kutsuu) on pelastanut monet epätoivoiset hetket. Se on tehnyt poistumisen pois kotoa ihmisten ilmoille helpommaksi, vaikka näpyt kuultaakin meikkivoiteen alta. Itsetunto on välillä todella kovalla koetuksella! Tunnen itseni epäviehättäväksi näppylänaamaksi ja mietin mitähän muut mahtavat ajatella minusta. Kauniita ajatuksia itsestään kuulee hyvin harvoin. Naiselle kuin naiselle on tärkeää kuulla edes välillä kauniita sanoja ulkonäöstään. Sinkkuelämää viettävänä mietin monesti onko ulkonäköni syy siihen miksi olen edelleen sinkku?


Tältä minä näytän ilman meikkiä. Ilman kuvankäsittelyä ja filttereitä. Alaston totuus...

Katsokaa Em Fordin video ja lukekaa videolla pyörivät kommentit. Älkää tuomitko ketään ulkonäön vuoksi sillä me kaikki olemme erilaisia. Kaikista tärkeintähän on ihmisen sisin! 

xx,
Maija

2 comments:

Proudly designed by Mlekoshi playground