Sukkakikkarat.. Siis häh!?

Jun 27, 2015

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä...
Sisko soitti eräänä päivänä ja kertoi kuinka hänen molemmat tytöt olivat nukkuneet yönsä sukat päässä. What!? Vanhempi tytöistä oli nähnyt YouTubessa videon, jossa tehtiin sukkien avulla hiuksiin kiharat. Kuuntelin siskon selostusta ja pyörittelin silmiäni. Kaikkea kanssa... Kuvankin sisko lähetti todistusaineistoksi sukkien kera ja ilman.
Arvatkaapa kuka syötti googlen hakuun sanat Sock Curls, heti puhelun jälkeen!

Miksi en ole itse ikinä tullut moista ajatelleeksi? Kiharat sukkien avulla. Kätevää ja tuplakätevää varsinkin silloin, jos sattuu olemaan reissussa ja haluaisi hieman tälläytyä, mutta kiharrin on kotona viettämässä omaa lomaa. Ja mikä parasta... sukat eivät rasita hiuksia, toisin kuin kuuma rauta. Tosin näitä kiharoita ei tehdä ihan hetkessä, saati sitten kiireessä, sillä nämä kiharat - miten sen nyt sanoisi - ...tekeytyvät tuntien kuluessa. Eikä näistä tule ihan "täydellisiä" kiharoita, mutta kelpaa kyllä minulle! Sukka päässä on tullut nukuttua jo monena yönä.

Kiharat voi tehdä joko useampaa sukkaa käyttäen tai sitten yhden sukan avulla mikäli omistat pitkät hiukset. Yöaika on parhain aika kikkuroiden tekemiselle, mikäli vietät päivän ihmisten ilmoilla. Sukkasykkyrät päässä voivat aiheuttaa pientä hämmennystä muiden keskuudessa ;) Tosin yhden sukan menetelmällä tehdyt kiharat voi tehdä milloin vain sillä sukka ei näy, toisin kuin useamman sukan menetelmässä. Itse olen testannut vain yhden sukan menetelmää. Hiusten paksuus, taipuvuus, kosteus, veden kovuus jne. vaikuttavat myös lopputulokseen. Useamman sukan menetelmässä et joudu tuhoamaan yhtään sukkaasi (vaikka niitä parittomia sukkia tuntuu löytyvän huushollista kuin huushollista) toisin kuin yhden sukan menetelmässä.
Kuka muistaa papiljottipötkylät? Ne sellaiset vaahtomuovia muistuttavat pötkylät joiden ympärille hiukset kieputettiin ja sitten pötkylän päät taiteltiin "solmuun". Nukkuminen niiden kanssa oli painajaista, mutta mitäpä sitä ei tyttö tekisi kauneuden eteen. Nyt voi tyttö nukkua paremmin, kun samalla menetelmä kieputetaan hiukset sukan ympärille ja sukka solmitaan kiinni. Siis mikäli tekee kiharat useamman sukan voimin. Luvassa on huomattavasti pehmeämmät unet! Yhdellä sukalla tehdyt kiharat eivät haittaa yöunia lainkaan, ellet sitten satu nukkumaan päälaellasi ;)

Mutta miten sukkakikkarat tehdään yhdellä sukalla? Kas näin...

Tässä on sukka. Ihan tavallinen sukka. Elämää nähnyt, mutta puhdas. Kertaalleen jo parsittukin...
Leikkaa sukan kärkiosa pois.


Tartu sukan yläreunaan (resorireuna) ja rullaa vartta niin kauan, että olet sukan toisessa päässä.


Rullaa, rullaa... Lopputuloksena sinulla pitäisi olla käsissäsi sukkadonitsi eli nutturavalkki. 
Kas näin!

 Mikäli satut omistamaan jo entuudestaan nutturavalkin, niin voit toki käyttää sitä. Valkin voi tehdä myös esim. polvisukista tai sukkahousuista.

Mikäli hiukset ovat kuivat, kostuta niitä hieman. Kosteat hiukset kihartuvat kuivuessaan. Kokeilemalla saat selville mikä on parhain kosteus omille hiuksille. Voit halutessasi käyttää myös muotoilutuotetta jolloin kiharat kestävät paremmin.
Harjaa hiukset ja kerää ne poninhännäksi päälaelle. Tarvitset tähän yhden hiuslenkin (älä valitse sitä kireintä hiuslenkkiä vaan tähän tarkoitukseen sopii parhaiten se kaikista venynein lenkki). 
Pujota poninhäntä nutturavalkin läpi ja rullaa hiukset valkin ympärille. Lopputuloksen siisteys ei tässä hommassa ole niin tarkkaa.... Poista hiuslenkki varovasti niin, että hiuksiin jää vain pelkkä valkki.
Voilà, valmista! 
Ja sitten kauneusunille... Jos petikumppani mainitsee jotakin hiushärpäkkeestäsi, niin aina löytyy petipaikka sohvalta. Hänelle, ei sinulle. 


Aamulla nuttura ei ole enää ihan yhtä kaunis ellet ole nukkunut liikkumatta. Poista valkki hiuksista ja haro hiuksia varovasti sormilla tai harjaa harjalla mikäli haluat luonnollisemmat laineet. Viimeistele haluamallasi muotoilutuotteella. 


Tässä oma lopputulokseni ilman muotoilutuotteita ja lähes kuivilla hiuksilla toteutettuna. Hiukseni ovat paksut ja luonnostaan hieman taipuvat, mutta mitä pidemmäksi niitä olen kasvattanut, sitä vähemmän ne jaksavat taipua itsekseen.

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, jos tykkää kiharoista!

Tässä vielä kuva josta kaikki sai alkunsa... Ihanat siskontytöt Shirley Templeinä <3xx,
Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground