Uusi ilme sängynpäätyihin - DIY

May 14, 2015

Vajaa viikko hurahti Vuokatissa melkoisella vauhdilla. Tiistaina tuli ajeltua jälleen 600 km takaisin Espooseen, jossa kevät on edennyt melkoisesti reissun aikana. Matkatuliaisina toin mukanani aikamoisen kevätflunssan... En edes muista milloin olisin tällaista flunssaa potenut. Nessuja kuluu ja äänikin on kadonnut muille maille. Onneksi olo paheni vasta kotiin päästyä, niin sain nauttia pikkuisten seurasta hieman "paremmassa hapessa" <3

Siskon luona ollessa voi onneksi olla melkein kuin kotonaan. Pieni puuhastelu on itselle ominaista ja mikäpä sen kivempaa, kun voi auttaa toista. Varsinkin kun tietää, että apua osataan myös arvostaa. Lapsetkin antavat helpommin tädille puuhailurauhan, toisin kuin äidilleen. Äitiä tarvitaan ja kaivataan aina silloin, kun jotain pitäisi tehdä, olipa se sitten ruuanlaitto, siivous tai tuunaus. Päätinkin ottaa siskon suunnitteleman tuunausprojektin tehtäväkseni heti ensimmäisenä päivänä, isomman neidin ollessa esikoulussa ja pienemmän viettäessä kotipäivää kanssamme.Sisko osti kevättalvella kuopukselleen isojen tyttöjen sängyn, kun pinnasänky oli käynyt jo tarpeettomaksi. Vanha pinnasänky löysi uuden omistajan Facebookin kirpputoriryhmän kautta ja Torilta löytyi "uusi" sänky tilalle.
Lapset kasvavat hurjaa vauhtia joten monesti juuri hankittu jää nopeasti pieneksi. Onneksi kierrätys on viime vuosina kasvattanut suosiotaan eikä kaikkea tarvitse enää hankkia uutena. Vanhaa ja tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa myydään mieluummin eteenpäin, sen sijaan että vietäisiin kaatopaikalle. Elämää nähneitä huonekaluja voi kunnostaa pieteetillä tai tuunata pienellä vaivalla.


Kun pitkän etsinnän jälkeen löytyi viimeinkin mieluisa sänky, oli sängyn päädyt harmillisesti väärän väriset. Ei onneksi koko päädyt vaan päätyjen reunalistat. Koivu ei miellyttänyt siskon silmää joten pieni tuunaus oli paikallaan. Maalin sijaan sisko sai hyvän idean peittää koivulistat kontaktimuovilla. Askartelevalta pikkusiskolta löytyi sopivat välineet hommaan, jotka kulki näppärästi autokyydillä paikasta E paikkaan V.  


Askarteluveitsi ja metalliviivoitin ovat näppärät työvälineet, kun leikkuujäljestä halutaan siisti. Punainen "lanka" toistuu huoneessa muuallakin kuin vain sängyssä.


Vanha sänky sai pienellä vaivalla uuden hauskan ilmeen. Illan pikkutunneilla päätimme vielä koristella seinän washiteipillä. Tähtöset tuikkii nyt pikkuneidin huoneessa, niin tekstinä taulussa kuin ääriviivoina seinällä.-Maija

4 comments:

 1. Hyvin simppelillä jutulla tuli tosi hauska yksityiskohta, tykkään!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Suveliina. Kyllähän tuo ilme muuttui ainakin persoonallisemmaksi :) Hyvä idea siskolta!

   Delete
 2. Pienellä muutoksella iso vaikutus sängyn ilmeeseen, eikä ollenkaan huonompaan suuntaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Mä tykkään myös! Eikä pieni nukkujakaan pistänyt pahakseen ;)

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground