Parasta kevät aikaa...

May 11, 2015

Etelä-Suomessa kevät on jo parhaillaan, mutta pohjoisemmassa se tekee vasta tuloaan. Viime viikolla työreissu Jyväskylässä päättyi saapumiseen Vuokatin maisemiin. Tiedossa oli viikko ihanaa yhdessäoloa siskon ja siskontyttöjen kanssa. Vaikka ilmat odottavat vielä lämpenemistään, ja viimeisetkin lumikasat täällä Vuokatin maisemissa sulamistaan, on keväänmerkit jo ilmassa ja kaupoissa. Parsa-aika on nyt nimittäin parhaimmillaan eikä nippu tuoretta parsaa maksa montaakaan euroa. Parsa on kevyttä ja terveellistä syötävää, ollen yksi ravinnepitoisimmista kasviksista, sisältäen runsaasti kaliumia ja ravintokuitua

Hyvä ruoka takaa usein hyvän mielen. Hyvän ruuan valmistaminen onnistuu jo muutamilla raaka-aineilla eikä aikaakaan kulu kovin kauaa. Tämän parsasalaatin ohjeen löysin jo useampi vuosi sitten K-ruoka.fi sivuilla olevien ruokareseptien joukosta. Tätä salaattia on tullut tehtyä kotona, mökillä ja nyt myös täällä Vuokatissa siskon luona. Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen!



PARSASALAATTI

4 ANNOSTA
 
n. 500 g  tuoretta vihreää tai valkoista parsaa
vettä, suolaa
150 g  salaattisekoitusta (Esim. Pirkka Provence)
250 g  kirsikka- tai miniluumutomaatteja
n. 200 g  kurkkua
¾ dl  ranskalaista salaattikastiketta
n. 50 g (1½ dl)  parmesaanijuustoa lastuina
½ dl  pinjansiemeniä paahdettuna

  • Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois n. 2-3 cm puumaista osaa. Voit myös napsauttaa varren katki. Varsi katkeaa kohdasta jossa puumainen osa alkaa. Keitä parsat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä n. 6 - 10 minuuttia (Keittoaika riippu varren paksuudesta. Vihreä parsa kypsyy valkoista nopeammin). Nosta parsat jäähtymään ja leikkaa jäähtyneinä puoliksi tai kolmeen osaan. 
  • Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa kurkusta paloja tai sivuttain ohuita viipaleita juustohöylällä. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille ja lisää kurkut, tomaatit ja parsa. Valuta salaatin päälle salaattikastiketta ja ripottele pinnalle juustolastut sekä paahdetut pinjansiemenet.  

Omasta salaatista jäi tällä kertaa parmesaanijuusto pois, mutta maku oli silti hyvä!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground