Multasormen nimikyltit - DIY

May 5, 2015

Kävin maaliskuun lopussa Kevätpuutarha 2015 -messuilla tutustumassa tämän hetken tarjontaan. Messut olivat mielestäni jotenkin laimeat verrattuna vuosia sitten järjestettyihin. Ainakin puutarhapuoli... Tai sitten aika on kullannut muistot. Olihan siellä vaikka mitä hienoja mökkejä, ulkorakennuksia, sisustustavaraa, kesäkukkia jne., mutta jotenkin tuntui, että pienten tilojen puutarhapuoli oli unohtunut. Tai sitten emme kohdanneet toisiamme. Pikkuiselle parvekkeelle ei paljoa mahdu, mutta onhan sitäkin kiva laittaa. Pinottavuus, monikäyttöisyys ja lattiatilaa säästävät ratkaisut ovat ne mitä pienellä parvekkeella kaivataan, säilytystilaa unohtamatta. Täällä pääkaupunkiseudulla valitettavan usein näkee parvekkeita jotka toimivat vain "varastoina". Kalliita varastoneliöitä, sanon minä... Ja onhan sellaiset lattiasta kattoon lasitetut "varastot" ikävän näköistä katsottavaa naapureidenkin silmissä. Voi... jos vain pääsisin näyttämään miten mukavia oleskelutiloja parvekkeista saisi ja neliöt parempaan käyttöön.


Takaisin asiaan... Messuilta ei tarvinnut kuitenkaan lähteä pelkkien esitteiden kanssa kotiin sillä samalta reissulta tarttui mukaan muutama siemenpussi parvekeviljelyä varten. Jokin pieni puutarhamartta on vuosien uinumisen jälkeen herännyt taas sisälläni ja halu upottaa sormet multaan on suuri! Saas nähdä kuinka entinen viherpeukalo pärjää tällä kertaa... Sunnuntaina ahkeruuspuuskan iskiessä kylvin itämaisen salaattimixin ja basilikan siemenet ruukkuihin. Ruukkuja pyöritellessä taisi jo mennä sekaisinkin mitä on missäkin ruukussa. Hyvä minä...


Jotta jatkossa tiedän mitä missäkin ruukussa on, niin päätin askarrella nimikyltit. Pitihän ahkeruuspuuskasta ottaa kaikki hyöty irti! Aiemmista askarteluista oli jäänyt Fimo-massaa joka soveltui tähänkin tarkoitukseen mainiosti. Kaapin kätköistä löytyi myös leimasimet jotka ovat odottaneet käyttöön pääsyä jo tovin. Tällaisia niistä sitten tuli. Simppeleitä eli omaan makuun juuri sopivia. Mainittakoon muuten tässä samalla, että kylttien teksti näkyy hieman paremmin "livenä". Tämä amatöörikuvaaja ei vain tällä kertaa osannut kuvata niin, että teksti näkyisi kuvassa selkeämmin.  


DIY NIMIKYLTIT

Tarvitset:
Fimo air basic -massaa
Kaulin
Alusta
Viivoitin
Askarteluveitsi
Leimasimia

  • Kauli massa tasaiseksi levyksi.
  • Leikkaa veitsellä levystä haluamasi kokoiset ja muotoiset palat kylteiksi. Käytä viivainta tarvittaessa apuna.
  • Nimeä kyltit leimasimilla. 
  • Anna nimikylttien kuivua huoneilmassa, kunnes massa on täysin kuivunut. Kuivumisaika riippuu siitä, kuinka paksuja nimikyltit ovat.
  • Kun kyltit ovat kuivuneet voit värittää tekstit, maalata kyltit kokonaan tai jättää sellaiseksi kuin ovat.S A L A A T T I M I X... Monta kertaa tuli tavattua, että teksti tulee varmasti oikein, ilman kirjoitusvirheitä. Ja vieläkin tavaan kuvaa katsoessa ;)


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground