Kemikaalitonta kauneudenhoitoa...

May 3, 2015

Hormonihirviön kauneushoitolasta päivää!
Täällä on viimeisen kuukauden aikana kärvistelty vatsavaivojen ja näppyläongelmien kanssa. Tämän neidin hormonit taitaa olla hippasen hukassa tai ainakin hujan hajan... Kasvot kukkii ja maha paisuu. Vaivoihin liittyviä artikkeleita on tullut luettua vino pino. Kohta olen kävelevä tietotoimisto, joka tietää mitä hiven- ja kivennäisaineiden puute voi elimistölle aiheuttaa ja mitä kaikkea kemikaalit ja elintarvikkeiden säilöntäaineet saavatkaan meissä aikaan, stressiä unohtamatta. Esim. kemikaalit ja ympäristömyrkyt, joita syömme, juomme ja hengitämme joka päivä jopa tiedostamattamme, vaikuttavat hiven- ja kivennäisaineiden saantiin ja imeytymiseen. Maaperän köyhtymisen myötä ruokamme ei ole enää niin ravintorikasta mitä se aikoinaan on ollut ja ulkomailta tuodut ruuat on kyllästetty torjunta-aineilla. Luomu- ja lähiruuan suosiminen olisi suotavaa, mutta valitettavasti pelkkään luomuruokaan siirtyminen verottaa kukkaroa reippaasti tässä maassa.    
Mitä tulee oman kropan vaivoihin, niin vahva veikkaus tällä hetkellä kohdistuu aineenvaihduntaan, joka ei toimi kuten pitäisi. Aloitin muutama päivä sitten ihmiskokeen jonka todellakin toivon tuovan apua. Katsotaan kuukauden päästä onko mikään muuttunut, niin vatsan kuin kasvojen suhteen!

Kasvoista puheenollen... Näppyjen vallatessa kasvoni on peilin edessä tullut kulutettua enemmän aikaa kuin yleensä. Siinä sitä on tullut ihmeteltyä omaa naamaa ihan face-to-face. Meikillä saa onneksi ihmeitä aikaan ja näpyt suht hyvin piiloon. Meikattu iho vaatii kuitenkin hyvän puhdistuksen ja iltarutiineihin onkin kuulunut huolellinen kasvojen puhdistus jo teini-iästä asti. Pelkkä pesu ei kuitenkaan riitä vaan iho kaipaa myös kosteutusta ja välillä myös kuorintaa. Kasvonaamiot ja -kuorinnat ovat hyvä tapa syväkosteuttaa ja virkistää väsynyttä ihoa. Kauneudenhoito kotioloissa sopii kiireiselle eikä verota juurikaan kukkaroa, sillä kasvonaamiot syntyvät helposti keittiönkaapeista löytyvillä aineksilla. Ja mikä parasta, näissä kasvonaamioissa ei ole lisättyjä säilöntäaineita tai muita kemikaaleja...  

  • Hunaja soveltuu käytettäväksi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Luonnon oma ihmeaine sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä ja aminohappoja. Ihonhoidossa hunaja muun muassa rauhoittaa ärsyyntynyttä ja tulehtunutta ihoa sekä sitoo kosteutta ja pehmentää ihoa tehden siitä eloisamman ja joustavamman. 
  • Sitruunalla on antiseptinen vaikutus tappaen bakteereja, vaalentaen ihoa ja parantaen arpia. Sitruuna supistaa ihohuokosia vähentäen talineritystä.  
  • Ruokasooda vähentää ihon rasvoittumista ja avaa tukkiutuneita ihohuokosia. Ruokasooda kuorii ihoa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. 
  • Jogurtin sisältämä maitohappo hoitaa ihoa ja edistää kollageenin tuotantoa.
  • Kaurahiutaleet kuorivat hellävaraisesti ja rauhoittavat herkkää ihoa. Kaurahiutaleet kosteuttavat rasvoittuvaa ihoa tekemättä siitä rasvaista. 


Kosteuttava ja puhdistava kaurahiutalekuorinta

½ dl  kaurahiutaleita
1 rkl  luonnonjogurttia
1 rkl  hunajaa

Sekoita aineet keskenään ja hiero puhtaisiin kasvoihin pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa iholla n. 15-30 minuuttia ja huuhtele pois.


Kirkastava soodakuorinta

½ tl  ruokasoodaa
½ tl  sitruunamehua
1 tl hunajaa

Sekoita ainekset keskenään ja levitä kasvoille pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa 5 minuuttia ja huuhtele huolellisesti pois. Taputtele iho kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä.

Kasvonaamioihin voi käyttää myös mm. kananmunaa, öljyjä (oliivi, kookos, manteli), kiiviä, appelsiinia, mansikoita, nektariineja, avokadoa, suolaa, muscovadosokeria,  jne. Vain mielikuvitus on rajana eri ainesosien yhdistelyssä. 

Ota hetki aikaa itsellesi ja hemmottele mieltäsi sekä kehoasi rentouttavalla kasvonaamiolla. Suositeltavaa myös miehille!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground