Uusia reseptejä kotikeittiöön...

Mar 8, 2015

Kulunut viikko on mennyt harmaassa säässä. Jälleen. Sanokaa nyt joku muukin, että nyt riittää! Ei enää harmaita päiviä! Olenko ainoa johon nämä harmaat päivät vaikuttavat väsymyksellä ja energioiden katoamisella? Liikkuminen ei innosta ja hiilihydraatit vetävät puoleensa siinä missä sohvalla istuminen, vaikka päivät ovatkin jo selkeästi pidentyneet. Vaaleaa leipää tulee syötyä enemmän kuin normaalisti. Ja on niitä herkkujakin tullut popsittua viime viikkoina liikaa. Farkut puristavat jo hieman vyötäröltä eikä syynä taida olla voimavanteen pyörittely.

Olisiko aika tehdä jotain? Kyllä!
Kaivoin kaapista kaksi aiemmin saamaani kirjaa ja päätin viimeinkin perehtyä niihin hieman paremmin. Kirjat olen lukenut jo kertaalleen aiemmin, mutta nyt onkin reseptien vuoro. Jospa näistä löytyisi uusia vaihtoehtoja kotikeittiöön kokkailtavaksi!


Sarah Wilsonin: 'Irti sokerista' kertoo kuinka paljon piilosokeria me syömme päivittäin. Sokeria on melkein kaikkialla. Jopa siinä vaaleassa leivässä. Vaikka syömmekin vähärasvaisia ruokia ja käymme kuntosaleilla, silti lihomme. Vähärasvaisissa ruuissa onkin enemmän lisättyä sokeria kuin niissä rasvaisemmissa. Epäsäännölliset ruokarytmit ja napostelut ruokailujen välillä teettävät myös omat kompastuskivensä. On hyvä syödä muutaman tunnin välein, jotta verensokeri pysyy tasaisena, mutta suurin merkitys onkin sillä, mitä syö!

Karita Tykän: 'Hyvää huomenta' pitää sisällään suuren määrän raakaruokareseptejä. Olen täysi noviisi näiden raakaruokien parissa, mutta joskus on kokeiltava jotain uutta. Tästä kirjasta aion ehdottomasti kokeilla kräkkereitä eli näkkäreitä. Eiköhän reseptien joukosta löydy paljon muutakin testattavaa...


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground