Kevättä kukkaruukkuihin...

Mar 15, 2015

Ah, Ihanaa... Aurinko ja lämpö!
Linnut laulaa iloisesti, ihmiset hymyilee ja ulkona käy kuhina, kun luonto herää talviuniltaan. Se on kuulkaas kevät! Aikainen sellainen, mutta ei haittaa. Parempaa tämä on, kuin jatkuva harmaus ja räntäsade. Auringolla on ihmeellinen vaikutus meihin suomalaisiin. Me olemme kuin toinen kansa, joka herää talviuniltaan luonnon mukana.

Aurinkoisten päivien myötä kotona on asuinneliöt otettu jälleen maksimaaliseen hyötykäyttöön. Parvekkeen käyttöprosentti on nimittäin kasvanut viime päivinä huimaa vauhtia. Enää ei tarvitse kietoutua viltin lämpöön sillä lämpömittarin lukemat ovat nousseet parhaimmillaan yli +30 asteen! Kiitos sille, joka on aikoinaan keksinyt parvekelasitukset :)

Lämmöstä huumautuneena päätin perjantaina pyörähtää Plantagenissa sekä Bauhausissa hankkimassa uutta ilmettä kesähuoneeseen. Päässä pyörii niin monta erilaista ideaa, mutta vain yhden voi toteuttaa kerrallaan. Yhtään uutta ruukkua en halunnut ostaa, joten olemassa olevilla on pärjättävä. Tarjolla on iso ruukku, pienet kasvit - Siinäpä sitä haastetta!


Mitä yhteistä on keväkukilla, ruukkusoralla ja sukkahousuilla? Ei oikeastaan mitään muuta, kuin että ne laitetaan kaikki samaan ruukkuun. Häh!?

Kun kukkaruukun vetoisuus on useita litroja ja ruukkuun istutettavat kukat pieniä sipulikasveja, jotka eivät tarvitse liiemmin multaa, toimii ruukkusora (lecasora) mainiona lisätäytteenä. Soran ansiosta ruukku pysyy myös kevyenä siirtelyä varten. Märkä multa painaa yllättävän paljon, verrattuna soraan. Ruukkusoraa suositellaan käytettäväksi myös ns. salaojana ruukun pohjalla, estämässä liiallisen kosteuden kertymisen ruukun pohjalle.

Mutta entäs ne sukkahousut?
Koska kertakäyttökulttuuri on niin passé, on kierrätys kunniassa. Ja koska hyvin suunniteltu sekä toteutettu helpottaa monesti myöhemmässä elämässä, on tässäkin tapauksessa toteutuksella suuri merkitys tulevia kesäkukkia ajatellen. Kesäkukat tarvitsevat enemmän multaa mikä puolestaan tarkoittaa enemmän syvyyttä ruukulta.
Kun sukkahousut täyttää soralla, pysyy sora erillään mullasta, jolloin sen uusiokäyttö on helpompaa. Pölyävä sora on helppo pussittaa sukkahousun jalkaosiin talouspaperirullan pahvihylsyn avulla. Helppoa ja siistiä! Ja niin ihanan niksipirkkamaista ;)  Yksi sukkahousujen jalkaosa + ruukkusoraa + multaa + narsisseja + helmihyasintteja + muratteja + hippunen rakkautta = Keväinen kukkaistutus!


Nauttinnollisia kevätpäiviä kaikille!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground