Voi voi ja lämmin leipä...

Feb 10, 2015

Mitähän sitä tänään söisi? Onko tuttu lause? Täällä se on hyvinkin tuttu...
Miten niinkin simppeli asia kuin ruoka saa pään lyömään välillä ihan tyhjää? Kaikki ruuat mitä tulee mieleen on jo niin nähty ja syöty. Jotain uutta pitäisi keksiä! Mutta siinä vaiheessa, kun nälkäisenä käyt kaupassa tai avaat jääkaapin oven, on se helpoin ja nopein reitti täyteen mahaan houkuttelevin. Pastat kiehumaan ja jauhelihat tulille... Missä olet mielikuvitus silloin kun sinua tarvitaan!?

Sunnuntaina yllätin itseni ja tein pitkästä aikaa jotakin ihan uutta. No, uutta ja uutta... Ainakin jotakin sellaista, mitä en ole tehnyt piiiiitkääään aikaan! Sunnuntaina tein näitä iltapalaksi, mutta kun uutuuden innostus jäi päälle, niin tein samaa ruokaa vielä eilenkin, ihan pääruaaksi. Toimii siis molempina! Mitähän tänään mahdan syödä?  


Miten näinkin simppelin ja herkullisen ruuan on voinut tyystin unohtaa? Lämmin leipä mieluisilla täytteillä! Näissä leivissä vain mielikuvitus on rajana. Ja leivän koko... tai jääkaapin sisältö... Tosin jos leivän leveys ei tahdo riittää täytteille, niin ainahan voi kasvattaa leivän korkeutta ;)

Oma mielikuvitus keksi laittaa täytteeksi jääkaapin kätköissä viimeisiä päiviään viettäviä herkkusieniä, kinkkusuikaleita, paprikaa, ketsuppia ja sinappia sekä päälle tietenkin juustoraastetta. Juustoraastetta voi laittaa leivän päälle ihan reilustikin. Omien leipien kohdalla sisäinen painonvartijani kehotti jättämään tällä kertaa juuston vähemmälle. Ja ihan näin alkuviikon vinkkinä voin kertoa, että Lidlistä löytyy muuten aikas hyvää luomuketsuppia!


Lämpimät kinkkuleivät

Paahtoleipää
Ketsuppia
Sinappia
Kinkkusuikaleita
Herkkusieniä
Paprikaa
Juustoraastetta
Mustapippuria

Koska näiden leipien tekeminen ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä, niin jokainen voi laittaa täytteitä juuri sen määrän kuin itse parhaakseen näkee, ja juuri siinä järjestyksessä kuin itse haluaa. Suosittelen kuitenkin laittamaan sinapin ja ketsupin alimmaiseksi ja juuston päällimmäiseksi. Ja mikäli mielit hieman rasvaisempaa vaihtoehtoa, niin leivän päälle voi levittää voita ennen muita täytteitä. Lykkää leivät uuniin yläosaan 225 asteeseen ja anna olla uunissa, kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut kauniin värin pintaansa. Nauti sellaisenaan tai tee salaattia kaveriksi!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground