Väriterapiaa...

Feb 26, 2015

Janoan värejä! Tuijotan vaatekaapissani olevia muutamia värikkäitä vaatekappaleita, mutta en osaa pukea niitä päälleni. Miksi? Jostain syystä tummat värit tuntuvat turvallisemmilta vaihtoehdoilta päälläni. Ne ovat ajattomia ja klassisia. Tummissa vaatteissa sulaudun paremmin muiden joukkoon enkä loista palopostin tavoin harmaan massan seasta. Tuntuuko tutulta?

Kotini on sisustettu toisiinsa sointuvilla vaaleilla väreillä. Palopostin virkaa hoitavia väriläiskiä ei löydy kodin sisustuksestakaan, siinä missä ei minun päältänikään!

Ulkona on edelleen tasaisen harmaata. Aurinkoa ei ole tainnut näkyä sitten viime keskiviikon ja lumi on melkein tyystin kadonnut. Maa on harmaa, puut ovat harmaita, taivas on harmaa - kaikki on harmaata! Ei siis mikään ihme, että väriä alkaa jo kaipaamaan ympärilleen ja jopa päälleen.  


Pistäydyin eilen Espoon Nihtisillassa sijaitsevassa Kierrätyskeskuksessa. Kuvausjärjestelijälle paikka on kuin paratiisi, mikäli tarvitaan jotain vanhaa rekvisiitaksi. Kierrätystavaratalosta voi tehdä myös yllättäviä löytyjä ja löytää jotain ihan uutta ja käyttämätöntä edulliseen hintaan, kuten minä tein eilen (kaksi sydämen muotoista pientä irtopohjaista kakkuvuokaa). Eipä tuo ole hullumpi paikka kodin sisustajallekaan!

Kierrätyskeskusta kierrellessä silmiini osui kaunis posliininen rasia. Aikani sitä pyörittelin käsissäni ja mietin onko minulla sille todellakin tarvetta. Pieniä säilyttimiä löytyy omasta takaa jo riittävästi... Tunne taisi voittaa tällä kertaa todellisen tarpeen. Rasia lintuineen lennähti olohuoneen ikkunalaudalle tuomaan ripauksen kaivattua väriä. Voimakkaat värit pistivät silmiini rasian odottaessa uutta omistajaansa tavaratalon hyllyllä ja olivat myös syy ostopäätökseen. Ehkäpä tunne ei sittenkään ollut se ostopäätöksen syy vaan tarve. Värien tarve!  


Yllätin itseni ja puin tänään päälleni kirkkaan keltaisen neuletakin. Samanvärisen kuin rasiassa olevien lintujen vatsat ovat. Kun aurinko ei tule meidän luokse, on itse oltava se aurinko ;)

-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground