Turvallista reissua...

Feb 1, 2015

Uimapuku - check, flunssalääkkeet - check, monot - check! Monot!? Ei ole rantaloma tai kaupunkimatka tiedossa vaan viikon reissu Vuokatin lumisissa maisemissa siskon luona. Uimapukua ei siis tarvita hiekkarannalla vaan tarkoituksena on käydä siskontyttöjen kanssa Holiday Club Katinkullan kylpylässä. Minä, uimapuku ja kylpylä... Huh! Tiedossa on iso harppaus oman mukavuusalueen ulkopuolelle. 

Lunta löytyy Vuokatista ja lisääkin on tiedossa. Tuleville päiville on onneksi luvattu vain pientä pakkasta paukkupakkasien sijaan. Mahtavaa!! Jospa tällä kertaa pääsisi edes kerran hiihtoladulle, kun viimeksi flunssa ja kovat pakkaset veivät mielenkiinnon koko hommasta. Viime kerrasta viisaantuneena pakkasin hiihtoasun lisäksi flunssalääkkeet mukaan. Ja koska edellisestä hiihtoreissusta on kulunut jo useampi vuosi, ajattelin, että minttukaakaon sijaan mukaan on syytä ottaa myös paikkausvälineet - Just in case... Ensiaputarvikkeet - check!Kantoliina, haavateippiä, haavapyyhkeitä, sidetaitoksia, ideaalisidettä, laastareita jne. Paljon mahtuu pieneen Arki Designin söpöön Dear pussukkaan, joka päätyi matkalaukkuun muiden tarvittavien joukkoon. Näppärässä suojapussissa olevat ensiaputarvikkeet on pakattu suojapussin lisäksi vesitiiviiseen pussiin, joten jos vesivahinko yllättää reissussa, niin ainakin paikkausvälineet pysyvät kuivana.


Isomman pussukan lisäksi laukkuun sujahti myös pieni punainen Tiira -pussukka, joka sisältää laastareita ja haavapyyhkeitä. Pikkuinen pussukka mahtuu esim. hiihtotakin taskuun. Ja kun ei olla enää ladun päällä, niin pussukka on oiva lisä naisen käsilaukkuun, joka pitää sisällään monesti kaikkea maan ja taivaan väliltä ;)

Kylmä, kohoasento ja kompressio eli painaminen... Siinä muuten kolme hyvää K:ta, jotka kannattaa muistaa ensiaputarvikkeiden lisäksi. Kolmen K:n sääntöä käytetään verenvuodon, turvotuksen ja kivun vähentämiseksi. Mitä nopeammin kolmen K:n ensiapu aloitetaan tapaturman sattuessa, sitä tehokkaampi se on.   


Vaikka flunssapöpöihin ja pikkuhaavereihin pystyy ja osaa jo varautua, niin vatsatautiin ei. Nyt jännätään onko tulevina päivinä tiedossa pöntön halailua hiihtämisen sijaan...


-Maija

*Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan / Arki Design

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground