Suklaamoussea suklaanhimoon!

Feb 27, 2015

Lasikaapissa on nököttänyt jo pitkään kaksi Iittalan Essence -lasia, joihin olen monta kertaa mielessäni tehnyt syntisen hyvää suklaamoussea. Lasin muotokieli ja koko suorastaan kutsuvat lusikoitavaa jälkiruokaa sisuksiinsa.

Pitkään on myös tehnyt mieli kokeilla miltä maistuu avokadosta tehty suklaamousse. Kyllä, luit oikein. Avokadosta. No, on siitä toki muutakin, mutta avokado on yksi moussen ainesosista.

Tänään se sitten tapahtui ja päätin lyödä "kaksi kärpästä yhdellä iskulla!" Avokadosta tehtyä suklaamoussea Essence -laseissa. Samalla taltutin jo muutaman päivän valloillaan olleen suklaanhimon terveellisellä tavalla. Selkeä win-win tilanne :) 


Avokado-suklaamousse

1  iso avokado
1  banaani (mitä tummempi banaani, sen makeampi)
2,5 rkl raakakaakaojauhetta
0,5 tl aitovaniljajauhetta. 
ripaus suolaa
(hunajaa maun mukaan makeuttamiseen)

Halkaise avokado ja poista sisällä oleva kivi. Lusikoi sisus blenderiin ja lisää joukkoon paloiteltu banaani ja muut aineet. Soseuta ja tarkista maku. Mikäli kaipaat makeutta, lisää joukkoon hunajaa maun mukaan.

Siirrä mousse tarjoiluastioihin ja laita hetkeksi jääkaappiin viilentymään ennen tarjoilua. 

Nauti hyvällä omallatunnolla! 


-Maija

P.S. Suosittelen kokeilemaan! Avokado toimii yllättävän hyvin banaanin ja suklaan kanssa. Omassa moussessa banaani maistui ehkä hieman liikaa läpi, mutta se olikin iso banaani verrattuna avokadoon.

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground