Vaaleanpunaisia unelmapaloja...

Jan 26, 2015

Leivon nykyään todella harvoin vaikka pidänkin leipomisesta. Uusien reseptien kokeileminen on hauskaa ja itse leipominen terapeuttista puuhaa, aivan kuten metsässä käveleminen tai puutarhatyöt. Taikinaa tehdessä tai kakkua kootessa unohtuu kaikki muu ja keskittyminen on täysin siinä mitä tekee. Miksi sitten leivon niin harvoin, kun kerran pidän siitä?

Kun tietää leipomustensa rasvan ja sokerin määrän, niin mielihalut makean perään vähenee. Yksi pala kakkua tai yksi iso korvapuusti riittäisi minulle mainiosti tyydyttämään makeanhimon, mutta mitä teen niille lopuille pullille tai kakulle mikä taikinasta on syntynyt? Roskiin ei ruokaa raaski heittää eikä pakkaseenkaan mahdu loputtomia määriä leipomuksia. Siinäpä syyt, miksi leivon niin harvoin. Mutta tottahan se on... Rasvasta, sokerista ja jauhoista syntyy yllättävän hyvänmakuisia ja suussa sulavia herkkuja. Välillä on siis annettava itselleen lupa herkutella!

Lähestyvä ystävänpäivä on saanut ikuisen romantikon näkemään ja kaipaamaan vaaleanpunaista ympärilleen. Vaikka en olekaan sydämistä liiemmin pitävä ihminen, niin ystävänpäivä tekee poikkeuksen. Silloin nainen kaipaa sydämiä ympärilleen ;)
Vaaleanpunaisten ajatusten innoittamana päätin eilen kokeilla uutta reseptiä ja leivoin koekeittiössäni sitruunapaloja jotka kuorrutin vaaleanpunaisella ja koristelin sydämillä. Rakkaudella tehty! 


Sydämelliset sitruunapalat


Pohja:
3  kananmunaa
2 ½  dl sokeria
3 dl  jauhoja
1 tl  leivinjauhetta
2 tl  vaniljasokeria
1 ½ dl  maitoa
150 g  voita
Yhden pienen luomusitruunan raastettu kuori
 (voit lisätä taikinaan myös vähän sitruunamehua)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, sitruunan kuori ja maito (sekä mehu). Lisää lopuksi jäähtynyt voi ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Itse käytin n. 25x40 cm reunallista vanhaa uunipeltiä. Isompaa peltiä en käyttäisi. Paista pohjaa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
 50 g  huoneenlämpöistä voita
100 g  maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g  tomusokeria
tippa vaaleanpunaista pastaväriä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele sydämenmuotoisilla strösseleillä.
(Tämä kuorrutemäärä riitti juuri 25x40 cm kokoiselle pohjalle) 



-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground