Pihkassa pistaaseihin...

Jan 15, 2015

Ei sille mitään mahda, kun himo iskee. Otat yhden, niin hetken päästä edessäsi on kasa tyhjiä kuoria. Sormenpäät ovat kipeänä kovimpien kuorten taltuttamisesta, mutta silti käsi hamuaa jo uutta avattavaa.

Eihän tuo huono herkku ole laisinkaan vaan peräti superfoodiksikin kutsuttu. Luonnon oma tehopakkaus, joka sisältää paljon proteiinia, kuitua, kaliumia, tiamiinia, B-6-vitamiinia, kasvisteroleita sekä runsaasti antioksidantteja. Huh... aikamoinen lista elimistölle hyvää tekevistä asioista!
Jokaisella pähkinällä on oma vaikutuksensa ihmisen elimistöön. Tutkimukset kertovat, että pistaasit ovat omiaan auttamaaan kolesteroliarvojen parantamisessa, caschewpähkinän antioksidantit suojaavat silmiä, manteli vähentää syöpäriskiä ja laskee verenpainetta jne. Ei mikään ihme, että pähkinöitä suositellaan syömään 1-2 kourallista päivässä, muitakin kuin pistaaseja. Kumpi kuulostaa paremmalta - Karkkipussi vai kourallinen pähkinöitä?


Tänään opin miten sen tiukimmankin kuoren saa taltutettua helpommalla tavalla, kuin turmelemalla sormensa tai purukalustonsa. Hommaan ei tarvita veistä tai muutakaan työkalua vaan pähkinän (siis sen jo avatun) oma kuori toimii avaajana. Kokeilepa seuraavalla kerralla, kun taistelet melkein kiinni olevien kuorten kanssa. Kuori pieneen rakoseen ja naks! Eipä ole tullut itsellä ikinä mieleen... Ja tämäkin salaisuus paljastui YouTubesta. Ihmeellinen on nykyaika... ;)-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground