58 m², osa 2

Jan 28, 2015

Kun muutin nykyiseen kotiini syksyllä 2012, kannoin tavarat paikoilleen ja se oli siinä. Edellisten asukkaiden jäljiltä asunto oli todella siistissä kunnossa ja mikä parasta, keittiö oli remontoitu. Vaikka kyseessä ei ollutkaan unelmieni keittiö, en viitsinyt lähteä uusimaan vain kaksi vuotta vanhoja kalusteita, varsinkaan kun mikään asia ei ärsyttänyt keittiössä ylitsepääsemättömästi. Ainoa asia mikä harmittaa eniten on mikroaaltouunin sijainti, mutta mitään muutakaan paikkaa sille ei ole. Inhoan työtasolla olevaa mikroa, mutta toisaalta tällaiselle 160 senttiselle korkeus on mitä loistavin. Eipähän tarvitse kurkotella kuumia ruokia kädet ylhäällä ;)

Keittiössä tulee vietettyä paljon aikaa. Ei suinkaan ruokaa laittaen vaan töiden parissa ruokapöydän äärellä. Vanha ruokapöytä on suvun peruja ja ollut ainoa ruokapöytäni. Olin parikymppisenä vanhempieni mukana tyhjentämässä mummoni lapsuudenkotia, jossa hänen veljensä (äitini eno) oli asunut jatkaessaan maatilallisena. Kun tilukset myytiin oli talo tyhjennettävä. Sorsakoskella sijainnut vanha maatila oli kauniilla paikalla ja mennyt aika oli vahvasti läsnä vanhoissa rakennuksissa. Kaupunkilaistyttönä oli mielenkiintoista perehtyä maatilan menneisyyteen vanhojen rakennuksien sekä tavaroiden kautta. Yli kymmenen vuoden jälkeenkin, pöytä vie usein ajatukseni vanhaan maataloon, sen järvimaisemaan sekä talon ympärillä kasvavaan heinään, joka sai heinäallergikon aivastelemaan niin, että nenään sattui... Haaveilen uudesta pöydästä, mutta en kuitenkaan haluaisi luopua nykyisestä.


Keittiö kaipaa uutta ja isompaa mattoa. Sopivaa ei vain ole tullut vielä vastaan. Väliaikainen on laaja käsite ;) Kaikki ajallaan...
-Maija

2 comments:

 1. Kaunis keittiö ja varmasti toimiva!
  Ihana Sarpanevan pata sinulla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hanne :)
   Juuri äsken ruokaa laittaneena voin todeta, että toimiva on. Kaikki on kätevästi käden ulottuvilla. Sarpanevan pata oli monien vuosien haave, jonka päätin viime syksynä toteuttaa ja ostaa ensimmäiseksi padakseni :)

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground