58 m², osa 1

Jan 22, 2015

Stiplu. täyttää ensi kuussa vuoden. Kun reilu vuosi sitten päätin aloittaa jälleen bloggaamisen monen vuoden tauon jälkeen, halusin tehdä tästä itselleni luovan paikan, niin ajatuksille kuin kuvillekin. Tein tuolloin päätöksen, että blogissa tullaan näkemään kotini nurkkia vain satunnaisesti. Olisiko nyt kuitenkin aika näyttää kotia hieman enemmän?
Arvostan suuresti ihmisiä, jotka jakavat blogeissaan kuvia kodeistaan, niin sisustus-, remontti- ja rakennusvinkkejä kuin arkista elämääkin. On upeaa seurata ihmisten luovuutta ja tuntea itsensä suorastaan etuoikeutetuksi päästessään kurkkaamaan muiden elämään!

Oma koti on minulle muutakin kuin vain koti. Se on myös työpaikka - Ajatusten hautomo. Paikka, jossa kirjoitan muiden kodeista, suunnittelen ja toteutan yhtä sun toista. Kun päässä pyörii jatkuvasti luovuuden ratas, välillä suuremmalla ja toisinaan pienemmällä teholla, on koti rakentunut paikaksi, jossa kaikki "ylimääräinen" on karsiutunut pois. Nautin asetelmien tekemisestä, mutta omassa kodissani vierastan niitä. Minimalistinen tyyli taitaa olla se omin, vaikka pidänkin monesta eri tyylistä.Oma koti - 2 h + k + vh + kph. 58 m², vuonna 1970 rakennetussa kerrostalossa Espoossa. Edellisten asukkaiden remontoima...
Koti on rakentunut hiljalleen, mutta keskeneräinenhän tämä vielä on. Taidetta pitäisi saada seinille, olohuone kaipaa nojatuolia ja laskutasoa jne. En kuitenkaan halua hankkia mitään vain pakosta vaan hankinnat teen ajatuksella "Jos se tuntuu oikealta, siihen on tarvetta ja varaa, voin sen hankkia". Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena kaupasta vaan vanha ja käytetty kelpaa. Sisustus on kokoelma uutta ja vanhaa. Eletty ja koettu elämä sovussa uuden kanssa. 

Sohva on ostettu ensimmäiseen omaan kotiin aikoinaan Ikeasta. Valkoinen ja roosan värinen sohvatyyny on itse ommeltu. Pellavatyyny H&M. Peikonpähkinäoksat kuvauksista jäänyttä kuvausrekvisiittaa. Lasipurkki kirpputorilta. Rahin päällä oleva lampaantalja on yhtä vanha kuin minäkin, ellei vanhempi. Talja pehmusti pulkkaa ja piti lämpimänä. Suuri tarjotin löytyi aikoinaan Hemtexistä puoleen hintaan, maljakko Ikeasta, Iittalan Teema muki lahjana saatu. Maton ostin edellisestä työpaikastani ja marokkolainen rahi löytyi vuosia sitten 8 eurolla Fida lähetystorilta.


Koti rakentuu hiljalleen elämän mukana, askel askeleelta.


-Maija

4 comments:

 1. Kaunista, silmä oikein lepää :)
  Edullisesti olet tuon rahisi saanut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hannele :)
   Rahi on tosiaankin vuosia sitten hankittu jolloin se ei ollut muodissa ;)

   Delete
 2. Tosi kaunista :) Mäki ihailin tota rahia, heh! Nyt noista saa maksaa pikkasen enemmän kuin sen 8€, eli hienon löydön olet aikanaan tehnyt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)
   Huvittaa nyt näin jälkikäteen miten marokkolaisista raheista on tullut haluttu ja melkoisen arvokaskin sisustuselementti. Niin se vain menee, että kerran muodissa olleet tulee jossain vaiheessa jälleen muotiin. Pian varmaan sisustetaan koteja 1980-luvun esineillä ;)

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground