Taulun paikka...

Dec 1, 2014

Täällä on kuulkaas oikein marttameiningillä (lue Martha Stewart) laitettu taulu paikalleen muutama päivä sitten. Pakko kertoa, että Marthan vinkki toimii! Ja sopii muuten tällaiselle visuaalisesti vaativalle, joka saa itkupotkuraivarit, jos taulun paikka on väärä!
Jo vuosia sitten törmäsin tähän vinkkiin, jonka avulla seinälle saa asennettua vaikkapa isommankin taulukollaasin yhden naisen tai miehen voimin. Eihän taulun asentaminen sinällään ole vaikeaa, mutta sen oikean paikan mittaaminen yksikseen saattaa olla hieman haastavaa. Taulun paikka kun on helpompi katsoa hieman kauempaa eikä pelkästään oman käden etäisyydeltä. Ja kun se inspiraatio taulun saamiseksi seinälle iskee, niin ei siinä mitään apukäsiä ehdi odottelemaan paikalle. Se on kuulkaas menoa samantien!

Tähän projektiin tarvitaan perinteisten taulun asennustarvikkeiden lisäksi taulun kokoinen paperi ja teippiä. Minulla paperin virkaa hoiti siivouskaapin jemmasta löytynyt kukkakaupan kukkapaperi. Kyseinen paperi toimii muuten mainiona alustana esim. pienissä maalausprojekteissa tai mullanvaihtopuuhissa. Kannattaa siis laittaa talteen, kun seuraavan kerran joku yllättää kukkakimpulla! Tämä on minun vinkkini, ei Marthan ;)
Leikkaa paperista taulun kokoinen pala ja kiinnitä se teipillä seinään siihen kohtaan mihin olet suunnitellut laittavasi taulun. Nyt voit katsoa rauhassa, ja käden mittaa kauempana, miltä taulu näyttäisi suunnitellulla paikalla. Samalla voit mittailla koukun paikan ja merkata sen paperiin. Tee merkkaamaasi kohtaan paperiin reikä läpi seinään, naulalla tai piikillä.


Poista paperi ja asenna merkkaamaasi kohtaan taulukoukku. Muista valita taulun kiinnitystapa seinän materiaalin mukaan.
Valmista! Vanhempien remontin keskeltä pelastettu taulu on arvoisellaan paikalla. Nyt kun silmät vielä tottuisivat, että kaksi vuotta tyhjänä olleella seinällä on jotain ;)


-Maija

Ai niin. On täällä jouluakin jo laiteltu. Siitä lisää huomenna!

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground