Kimalletta ja tanskalaisia sydämiä...

Dec 17, 2014

Kerroin jo aiemmin pienestä hamsterista, joka jemmaa kaikenlaista kaappeihini pula-aika mielessä. Toissailtana pyörittelin paria tapettirullaa kädessäni ja manasin jälleen sitä pientä sisäistä hamsteria. Studiokuvauksista jäi vuosia sitten yksi jos toinenkin tapettirulla, tai sen puolikas, varastoon myöhempää käyttöä varten. Kun rahanarvoista tavaraa ei raaski laittaa roskiin, niin niitä sitten päätyy pyörittelemään omissa kaapeissaan (tai vanhempien nurkissa), jos vaikka jossain vaiheessa löytyisikin tarvetta. Välillä tahtoo mennä hermot nurkan tukkeena oleviin jos-vaikka-joskus -tarvikkeisiin ja nyt sitä tavaraa on kaappien ulkopuolellakin! Kun kotiaan on koristellut kaikenlaisella "ylimääräisellä", niin tässä vaiheessa kuuta sitä alkaa jo kaipaamaan zeniläistä tyhjyyttää, joka on normaalisti oman kodin vallitseva olotila. Joulu on kiva, mutta onneksi se on vain kerran vuodessa!

Eikä siinä vielä kaikki! Se sisäinen hamsteri on nyt sitten kutsunut jokavuotiselle vierailulle kaverinsa Harakan, joka on kaiken kiiltävän perään. Sinänsä en yhtään ihmettele harakan käyttäytymistä tähän vuodenaikaan. Kun ulkona vallitsee pimeys, niin ei mikään ihme, että kaikki kimalteleva ja valoa heijastava alkaa vetämään puoleensa. Harakka on jo bongattu vaatekaupasta hypistelemässä yhtä jos toistakin paljettipaitaa ja bongasipa se muuten kaapin kätköistä yhden kimaltelevan tapetinkin...


Kuinka moni muistaa joskus askarreellensa näitä sydämiä? Ovat muuten alkujaan tanskalaisia ja kuulemma myös saksalaisiakin (wikipedia kertoi). Itse olen tehnyt näitä viimeksi pikkutyttönä ala-asteen askartelutunnilla. Muutama vuosi(kymmen) oli pyyhkinyt tuoreesta muistista näihin tarvittavan paperinpujottelutaidon, jota pitikin hetken aikaa palautella mieleen.

Lyhyt oppitunti tanskalaisiin sydämiin: 
Tarvitset yhteen sydämeen kaksi suorakaiteen muotoista paperia, joiden päät on pyöristetty. Paperi taitetaan kahtia ja taitoskohdasta leikataan pitkät soirot kohti pyöristettyä päätä. Kuvassa oleva ylin sydän antaa teille pientä vinkkiä miten soirot leikataan ja miten ne pujotellaan. Ensin läpi, sitten yli, läpi ja yli. Seuraava rivi alkaakin juuri päinvastoin: yli, läpi, yli, läpi...  Helppoa, kun sen oppii!Vinkki: Sydämet sopii kuuseen, kattaukseen tai lahjakääreeksi!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground