Joulupuu on rakennettu...

Dec 2, 2014

Viime viikonloppuna vietettiin ensimmäistä adventtia. Mietin moneen otteeseen, että tekisin jonkinlaisen adventtikynttelikön koristamaan kotiani, mutta ajatus ei lopulta saanut tulta alleen. Omaan joulun odotuksen perinteeseen ei ole kuulunut adventtikynttilöiden sytyttäminen, joten numeroitujen kynttilöiden asettelu ei tuntunut omalta jutulta. Kynttilät syttyy kotonani oli adventti tai ei.
Adventtia voi viettää monella muullakin tavalla, kuin sytyttämällä kynttilä ja laulamalla Hoosiannaa. Ei nekään tosin huono tapa ole! Minä vietin sen askartelemalla kotiin jotain jouluista ja taisi muutama tunti kulua huonekaluliikkeissäkin metsästäen sopivaa sohvaa vanhemmilleni. Sohvaa ei löytynyt, mutta askartelun tuloksena syntyi tällainen pikkuinen puu. Muutamaan otteeseen sitä muutin ja pähkäilin onko hyvä, mutta siinä se nyt kuitenkin on! Kivahan siitä tuli :)

Tämän puun rakentaminen ei ole rakettitiedettä. Puu on tehty kolmionmuotoisista sisustusmuovin paloista. Jos haluat tehdä samanlaisen, niin tarvitset sisustusmuovia (d-c-fix), kynän, sakset, viivoittimen ja paksua paperia. Sisustusmuovia myy mm. askarteluliikkeet, Etola sekä rautakaupat.

Piirrä paperiin viivoittimen avulla haluamasi kokoinen kolmio ja leikkaa se irti. Käytä paperikolmiota sabluunan tavoin ja leikkaa sisustusmuovista tarvitsemasi määrä paloja. Kiinnitä palat seinään, oveen, ikkunaan tai vaikkapa peiliin kuusen muotoon. Valmista!
Paloja ei tarvitse asetella kieli keskellä suuta, sillä sisustusmuovi lähtee helposti irti useimmista pinnoista. Voit tehdä puun isommista tai pienemmistä kolmikulmioista ja värinkin voit valita oman maun tai sisustuksen mukaan.


Kivoja askarteluhetkiä!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground