Italia mielessä...

Nov 14, 2014

Olen ihastunut... Sydämeni on vienyt ihana italialainen. Suolainen, makea ja sopivan mausteinen herkkupala saa melkein itkemään kyyneleitä, kun viimeinenkin murunen on poissa. Onneksi tämän sydämen ja suun sulattajan saa uudelleen luokseen pienellä vaivalla...


Löysin tämän reseptin Belle Baie blogia pitävän Suvin arkistoista. Siinäpä vasta herkullinen blogi! Kaikki kunnia ja kiitos tämän leivän reseptistä kuuluu siis Suville.

Focaccia 

(Ohjeesta tulee pellillinen)
 
25 g tuorehiivaa
3 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä (hyvää sellaista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sormisuolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Leivän pinnalle: Mitä mielesi tekee

Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja suola. Sekoita. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaa lopussa muutama minuutti. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä, kunnes se on kooltaan kaksinkertainen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ja anna kohota vielä n. 30 minuuttia. Painele taikinan pintaan kuoppia ja lorauta niihin oliiviöljyä. Ripottele pinnalle sormisuolaa sekä esimerkiksi rosmariinia, timjamia ja kirsikkatomaatteja. 
Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla, n. 10 minuuttia kunnes leipä on saanut ylleen kauniin kullanruskean värin. 

P.S. Älä unohda leipää uuniin kuten minä tein ;) Pinta paistuu yllättävän nopeasti!



-Maija

2 comments:

  1. Onko tosiaan 1 rkl suolaa vai 1 tl? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei!
      Tuolla Belle Baien reseptissä oli tosiaankin sormisuolan määräksi laitettu 1 rkl, jota itsekin ensimmäisellä leivontakerralla ihmettelin. Olen kuitenkin tehnyt tätä leipää kyseisellä ohjeella jo useamman kerran enkä ole huomannut maussa, että suolaa olisi liikaa.. Makuraatikaan ei ole kommentoinut suolaa olevan liikaa :) Jos tuo sormisuolan määrä tuntuu huikealta, niin laita rohkeasti vähemmän. Kannattaa myös muistaa, että tavallinen hienojakoinen ruokasuola eroaa karkeasta isompirakeisesta sormisuolasta. :)

      Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground