Pieni Parveke-projekti

Sep 1, 2014

Kerroin teille alkukesällä tekeväni pientä muutosta parvekkeellani. Lupasin myös näyttää lopputuloksen kunhan projekti on valmis. Valmista tuli, jo toukokuussa! Kesä tuli ja menikin, kuvat vain jäi ottamatta. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Tässä se nyt sitten olisi... Ennen ja jälkeen -kuvien kera. Arvatkaapa vain, onko parvekkeen käyttöaste kasvanut ;)
 

Ennen


Siinä se on. Tylsä, tylsempi, tylsääkin tylsempi parveke! Siis kaikkea muuta kuin ihana, mukava, houkutteleva jne.!
Muutin nykyiseen asuntooni lähes kaksi vuotta sitten. Tavarat siirtyivät uuteen kotiin ja jäivät niille sijoilleen mihin ne laitoin. Kuvissa olevassa asussaan parveke vietti ensimmäisen kesän. Välillä siellä tuli istuttua ja nautittua kesän lämmöstä. Useinmiten istuin ja nautin lämmöstä jossain ihan muualla. "Hukkaneliöitä" tuumasin... ja kalliita sellaisia! Jotain piti tehdä, mutta mitä?

Tänä keväänä laitoin mietintämyssyn päähäni ja päätin ottaa kalliit hukkaneliöt hyödyllisempään käyttöön. Makuuhuoneesta näkyvä maisema kaipasi myös pientä piristystä. Tylsääkin tylsempi parveke ei houkutellut edes avaamaan makuuhuoneen verhoja harmaimpina päivinä. Siitä se idea sitten lähti...

Vanhaa, tuunattua, kierrätettyä ja uutta. Mielikuvitusta, pitkää pinnaa, tuittuilua ja onnistumisen tunnetta! Melko perinteinen remppaprojekti siis ;)

JälkeenKäyttämällä vanhaa ja tuunaamalla, parvekkeen muutos ei tullut kalliiksi. Vanhempieni vanhat puiset parvekelaatat sekä vanha sivustavedettävä laveri saivat uuden elämän tuunaamisen ja maalaamisen myötä. Vanhat patjat pehmustavat laverista muokkautunutta kulmasohvaa.
Sohvan alla olevat vanhat puiset Koffin olutkorit ostin aikoinaan perhetuttavalta. Nyt ne toimivat kätevinä säilytyslaatikoina. Verhot ovat vanhasta kodistani, lasipullo vanhempieni mökiltä ja katossa roikkuva simpukkakoriste vuosien takainen joululahja sisaruksiltani. Uutena ostettuja ovat kierrätyskartongista valmistetut jakkarat, lyhdyt, puinen tarjotin sekä sohvalla olevat tekstiilit.

Kesähuone, lisähuone, lounge... Millähän nimellä tuota nykyisin kutsuisi?Hämärtyvä ilta, kynttilät ja lasi kuohuvaa... Ei hullumpaa :)


-Maija

22 comments:

 1. Onpa hienosti tehty muutos - ihana parveke ja seesteinen tunnelma!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elina! Nyt kehtaa pitää makuuhuoneen verhojakin ylhäällä harmaina päivinä ;)

   Delete
 2. Näyttää oikein kutsuvalta. Ihania syysiltoja uudisteltulla parvekkeella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heidi! Olohuone on viime aikoina jäänyt vähälle käytölle, kun parveke on vetänyt puoleensa. Pitää toivoa lämpimiä syysiltoja :)

   Delete
 3. Aivan ihana :) Syksyllä on mukava istua pimenevissä illoissa kynttlänvalossan tuolla.

  ReplyDelete
 4. Vitsi tää parveke on niin nätti! Lautalattia pehmentää vielä entisestään tunnelmaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fisu! Täällä suunnitellaan jo talveen sopivaa ilmettä parvekkeelle... lähinnä kasvillisuuden osalta :)

   Delete
 5. Hei! Olen uusimassa parvekettamme, joka on viime vuoden muuttokesän ollut jokseenkin originellissa kuosissa. Ehdin rakentaa edellisen kämpän parvekkeen ihan tosi hyväksi, mutta nyt parvekkeen muoto on ihan eri, ja pistinkin suurimman osan kalusteista kiertoon. Olen selaillut Internettiä edes takaisin, mutta ainoastaan täältä sinun blogistasi, jota seuraan muutenkin, olen löytänyt jokseenkin samanlaisen sohva-ratkaisun, jota itsekin haen. En siis halua roudata parvekkeelleni puulavoja, vaan rakentaa parvekkeen istuinosan juurikin jonkun vanhan sängyn / laverin pohjasta. Nyt haluaisin vain kysyä sinulta: Minkä mallinen / pituinen tuo käyttämäsi laveri oli, ja millaisella tuunauksella sait sen muokattua kulmasohvan malliseksi? Tuo sivusta vedettävä lisäosa on tainnnut olla aika tärkeässä osassa siinä, itse kun olen miettinyt, minkälaista tuunausta vaatisi muuttaa ihan perus sänky levypohjalla tuohon kulmamuotoon...

  Kevät tulee ja ideat täyttävät pään :) Kiitos, jos jaat omat tietosi!
  Saana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Saana!
   Mielelläni jaan tietoni mikäli siitä vain on apua projektissasi. Monta ajatusta itsellänikin kävi mielessä ennen kuin päädyin nykyiseen ratkaisuun, joka onkin osoittautunut juuri oikeaksi omalle parvekkeelleni :)
   Tuo minun käyttämäni laveri oli sellainen mäntypuinen selkänojallinen ja käsinojallinen sivustavedettävä sohva sälepohjalla, josta sai vuoteen kahdelle. Kulmasohvaksi laveri muokkautui kahdesta eri osasta. Pienempi pala on tehty sivustavedettävästä osasta johon jalat sain sohvan selkänojasta. Isompi osa on laverin perusrunko jonka kavensin n. 64 cm syvyiseksi ja joka tuunauksen yhteydessä myös hieman lyheni parvekkeelle sopivaan mittaan, n. 190 cm. Rungon kaventamisen tein sahaamalla päätypuut lyhyemmiksi ja poraamalla uudet ruuvinreiät kasaamista varten. Sahaa tarvittiin hieman muussakin kohtaa ja uusia ruuvinreikiä piti porailla. Madalsin laveria myös sillä parvekkeen lattiapinta nousi hieman asentamieni puuritilöiden myötä. Laverin päällä on 15 cm paksu vaahtomuovipatja (kavennettu ja lyhennetty sekin vanhasta patjasta) enkä halunnut sohvasta liian korkeaa. Pelkästä perusrungosta en olisi saanut kulmasohvaa eli tuo sivustavedettävä lisäosa oli tärkeässä roolissa. Kulmasohvan pienempi pala seisoo omilla jaloillaan, jonka ansiosta se on helppo poistaa mikäli jossain vaiheessa haluan enemmän lattiatilaa.
   Tässä projektissa visio lopputuloksesta oli jossain määrin päässäni, mutta toteutus tapahtui ajatuksella "kokeillaan ja katsotaan mitä tulee". Joku muu olisi varmasti toteuttanut tuon fiksummin ja kauniimmin :)

   Toivottavasti selostuksestani sai edes hieman selkoa tästä projektista. Kysy ihmeessä, jos jäi kysyttävää :)

   Delete
  2. Hei Maija, kiitos vastauksesta! Luulen, että tama on ehdottomasti paras vaihtoehto myös meidän parvekkeelle, joskin täytynee katsoa, miten vaikeaa tulee olemaan sivustavedettävän sänkysohvan löytymisessä.. Peukut pystyyn :) !

   Delete
 6. Ihana lopputulos! Saanko kysyä, että kuinka korkea patja sulla on ja miten laitoit kankaan patjan päälle? Saitko tehtyä ihan ompelukoneella? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :)
   Patjalla on korkeutta n. 11 cm. Suunnittelin kangaan ompelemista pussiksi, jonka toinen pää olisi jäänyt auki, jotta pussin olisi saanut pujotettua patjan päälle. Luovuin tästä ajatuksesta sen jälkeen, kun olin leikannut vanhat patjat mittaansa ja nähnyt kuinka paljon superlonmurua patjoista lähti. Mietin millainen murumäärä olisi aina tiedossa, kun haluan irrottaa kankaat pesua varten.
   Kankaat on vain levitetty patjojen päälle lakanan tapaan. Nyt ne on helppo poistaa pesua varten. Tänä vuonna pitäisi varmaankin hankkia uudet tekstiilit parvekkeelle sillä aurinko on syönyt kankaista melkoisesti väriä. Itse hankin edullisimmat kankaat tiedostaen tuon auringon voiman. Nyt on hyvä syy muuttaa parvekkeen ilmettä ;)

   Delete
  2. Onkohan patjasta lähtenyt korkeutta kun tuolla aiemmin olen maininnut patjan paksuudeksi n. 15 cm! Noh, 11-15 cm, siltä väliltä ;) Liekö mitta ollut vinossa...

   Delete
 7. Onko mahdollista ottaa sohvasta kuvaa, jossa sen päällä ei ole mitään, jotta näkisin millainen se on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin ottaa kyllä sellaisen kuvan, mutta vasta parin viikon päästä. Loppuviikon kiireiden jälkeen lähden Vuokattiin josta palaan parin viikon päästä. Sitten onkin tiedossa parvekkeen siivous kesäkuntoon :)
   Tuossa on aina oma operaationsa, kun kapealta parvekkeelta siirtää paksut patjat pois sisätiloihin. Siinä pitää vähän muutakin siirtää pois alta ettei mene ruukut ja lyhdyt yms. rikki ;)

   Delete
  2. Sori, kun kyselen, mutta ootko kerennyt ottaa kuvaa?:)

   Delete
 8. IHANA parveke :—)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon :) Täällä jo suunnittelen pientä päivitystä uusilla tekstiileillä vaikka nykyinenkin on kiva.

   Delete
 9. Onko sulla sohvassa selkänojaa vai pysyykö tyynyt hyvin ilmankin sitä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selkänojaa ei ole. Tyynyt pysyvät kyllä hyvin ilmankin, sillä nojaavat seinää vasten.

   Delete
  2. Selvä, kiitos tiedosta :)

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground