Kotitoimistopäiviä ja mainio smoothie

Sep 9, 2014

Täällä on taas vietetty tiivisti työpäiviä kotitoimistolla koneen ääressä. Silmät huutaa jo hiljalleen armoa! Joku on tainnut joskus todeta, että istuminen monta tuntia putkeen on pahasta. No onhan se. Takapuoli hommassa vähintäänkin puutuu. Pieni tauko tekee aina terää, joten peppu ylös penkistä ja vaikkapa kollegaa häiriköimään. Juttelukin on aina hyvästä ;)
Mutta mihinkäs omassa kodissaan töitä tekevä liikuttaisi itseänsä? Joku on tainnut joskus myös todeta "A Clean House Is A Sign Of A Wasted Life". Höpöhöpö, sanon minä! Ja ihan vain siitä syystä, että olen keksinyt pitää taukoa työnteosta siivoamisen avulla. Viimeksi tänään löysin itseni jynssäämästä kylpyhuoneen laattasaumoja, samalla pohtien miten työnalla oleva teksti jatkuisi.

Jännä juttu, miten sitä onnistuukin siivoamaan siistiä kotia töiden lomassa, mutta monesti unohtaa syödä. Aamiainen on päivän tärkein ateria ja sitä en jätä koskaan väliin. Jos en saa aamuteetäni ja jotain suuhuni, niin kannattaa varoa! Aamupalan jälkeen saattaakin seuraava ateria olla vasta iltapäivällä kahden-kolmen aikoihin. Hups! Terveellistäkö? No ei! Vatsa huutaa ravintoa ja päätä särkee...
Tänään(kin) unohtui lounas. Päätin, että tästä päivästä lähtien skarppaan asian kanssa. Pitänee tehdä valmiita ruoka-annoksia pakkaseen. Ajatuksesta innostuneena tutkin pakastimen sisällön ja silmiini osui pussillinen mustikoita ja vadelmia. Mmm... luonnon omaa superfoodia isäni keräämänä. Välipala? Jo vain!Banaani-marjasmoothie

1/2-1 banaani
1,5 dl marjoa (mustikoita, vadelmia)
1,5 dl maustamatonta jogurttia
chia-siemeniä

Kaada jogurtti tehosekoittimeen. Paloittele joukkoon banaani ja lisää marjat sekä chia-siemenet. Soseuta. 
Kaada lasiin ja nauti! 
Toimii aamupalana sekä välipalana.

Chia-siemenet ovat pikkuruisia siemeniä, sisältäen reilusti mm. magnesiumia, kalsiumia sekä Omega3-rasvahappoja. Nämä siemenet sisältävät runsaasti proteiinia ja chian sisältämä kuitu on vatsaa hellivää. Jos et ole kokeillut, niin suosittelen!
-Maija

3 comments:

 1. Mistäs sellaisia siemeniä saa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Chia-siemeniä saa nykyisin monista isoimmista ruokakaupoista. Myös luontaistuotekaupat myyvät siemeniä sekä esim. Punnitse & Säästä. :)

   Delete
  2. Ok. Täytyypä pitää silmät auki. :)

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground