Paljasta pintaa ja pientä ylellisyyttä - Jalat kesäkuntoon!

Jun 2, 2014

Kesän ensimmäiset helteet saivat katseeni kääntymään kohti omia jalkojani. Kesäsandaaleissa auringosta nauttivat varpaat huusivat armoa! Talven jäljiltä näky ei ollut kaunis... Minä, joka studiopäivisin seison lähes koko päivän jalkojeni päällä ja käytän muutenkin ahkerasti jalkojani, olin jälleen laiminlyönyt kaksi tärkeää ruumiinosaa. Jalkani. Kovettumia ja kuivaa nahkaa... Yök! Korollisilla kengillä seisoskelu saa välillä päkiät polttelemaan kuin ne olisivat tulessa. Jalan holvikaari on jatkuvasti rasituksessa ja varpaat kärsivät juoksulenkkareissa. Olen todella laiska hoitamaan jalkojani. Julkinen häpeä toimii aina ja saa tekemään asialle jotain ;) Tällä kertaa vannon, kautta kiven ja kannon, että otan jalkojen hoitamisen osaksi rutiinia. Hemmottelen ja hellin vähintään kerran kuukaudessa!

Tämän hetkinen elämäntilanteeni ei oikein anna mahdollisuutta siihen, että veisin jalkani ammattilaisen hoidettavaksi sekä hierottavaksi ja nauttisin hemmottelusta. Ihanalta tuollainen hemmottelu toki kuulostaa! En edes muista milloin viimeksi olen ollut jalkahoidossa... Onneksi pienellä viitseliäisyydellä saa jalat kotonakin hoidettua. Suosittelen lämpimästi, niin naisille kuin miehillekin! Hoidetut jalat tuntuu ihanan kevyiltä ja näyttää hyvältä, kesäsandaalien kanssa ja ilman :)


Jalkahoito tuo pientä ylellisyyttä arjen keskelle. Anna jaloillesi ja itsellesi pieni hemmotteluhetki vähintään kerran kuukaudessa ja nauti! Tarvitset vain vadin, vettä, raspin, pyyhkeen, kosteusvoidetta ja kynsiviilan. Kylpysuolan ja kuorintavoiteen voit valmistaa itse, keittiöstä ja luonnosta löytyvillä aineilla, tai ostaa kaupasta.

Jalkahoidon pieni pikaopas:

1. Kaada lämmintä vettä suureen vatiin. Sekoita joukkoon jalkakylpysuola tai kuten minä tein: karkeaa suolaa, vartaloöljyä sekä sitruunaa. Syreenin kukat ovat joukossa vain esteettisyyden ja aromaattisuuden vuoksi ;) Kylpyveteen voi lisätä vaihtoehtoisesti esim. omenaviinietikkaa, hunajaa, laventelia, minttua, koivun lehtiä, voikukan lehtiä jne... Jalat veteen ja nauttimaan! 
2. Kuori kylvyssä pehmenneet jalat jalkojenkuorintavoiteella tai raspaa käyttäen jalkaraspia/hohkakiveä. Raspaamista ei suositella tehtäväksi kovin usein. Muutama kerta kuukaudessa riittää ja hellin ottein. Liika raspaaminen saa ihon tuottamaan lisää kovettumaa ja sitähän et suinkaan halua. Kuorintavoiteita voi käyttää vapaammin. Kuorintavoiteen voi myös tehdä itse sekoittamalla keskenään esim. kasviöljyä+merisuolaa.
3. Huuhtele ja kuivaa jalat huolellisesti. Levitä jaloille kosteuttavaa voidetta. Muista myös varpaiden kynsinauhat. Voidetta levittäessä voit samalla antaa jaloillesi pienen hieronnan. Jalan holvikaari sekä päkiät nauttivat hierovista liikkeistä ja varpaat pyörittelystä. 
4. Painele pehmenneet kynsinauhat hellävaraisesti esim. pehmeän viilan kärjellä kohti kynnen tyveä. Lyhennä kynnet tarpeen mukaan ja lakkaa mikäli haluat vielä extrapiristystä! Miehet voivat jättää lakkauksen väliin ;)


Ihania hemmotteluhetkiä!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground