Testissä- tosielämän Room Escape

May 12, 2014

Kävin testiryhmäni kanssa kokeilemassa jotain aivan uudenlaista. Kyseessä on Tosielämän room escape-peli. Pelissä 2-5 henkilön ryhmä suljetaan huoneeseen josta pitää yrittää päästä arvoituksia ratkomalla pakenemaan huoneesta tunnin kuluessa.


Pelin Suomeen ovat tuoneet Ágnes Kaszás, Zsófia Purnhauser sekä Dóra Nemeth.
Näyttelijän, graafisen suunnittelijan ja psykologin muodostama kolmikko kertoo että heillä on suunnitteilla lisää erilaisia teemahuoneita.

Tässä teemahuoneessa ollaan menossa karhun syntymäpäiville. Kello raksuttaa tv:n ruudulla, aika vähenee ja ulos olisi päästävä. Huoneesta löytyy kirjahyllyjä, työpöytä, tauluja, lankapuhelin, vanha radio, nojatuoleja  ja pienempää rekvisiittaa. Viiden hengen ryhmämme miettii mistä aloittaa, ja ottaa vastaan vinkin, joita voi pyytää jos tuntuu että peli ei etene. Lopulta arvoitus toisensa jälkeen alkaa ratkeamaan.

Peli on saavuttanut aika hyvin suosiota siitä huolimatta että sitä ei ole juuri mainostettu. Tieto pelin kiehtovuudesta kulkee puskaradiona. Alunperin Unkarista lähtöisin oleva idea on vasta tuotu Suomeen. Peli on jo iso hitti monessa Aasian maassa, ja parhaillaan rantautumassa Lontooseen, Romaniaan ja San Fransiscoon.

Niin muuten, miten kävikään- pääsimmekö ulos tunnin kuluessa? Aikalaskuri näytti jäljellä olevan neljä minuuttia aikaa, kun saimme ratkaistua viimeisen arvoituksen jonka avulla ovi aukesi. Mikä onnistumisen tunne!

-Johanna


Paikka: Reprum, Sörnäinen, Helsinki (Hämeentie 33)
Liput: 20€ - 40€ per henkilö, riippuen joukkueen koosta.
Suositeltu joukkueen koko: 2 - 5 henkilöä

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground