Ihana kesä, ihana raparperi!

May 26, 2014

Blogissa on ollut hiljaista... emme kuitenkaan ole unohtaneet teitä. Työ ja muu elämä on vienyt mennessään eikä aika tahdo riittää kaikkeen, mutta täällä ollaan taas!

Ihana helleaalto on hellinyt meitä suomalaisia jo viikon ajan. Auringosta ja lämmöstä on otettu kaikki irti kylmän kevään jälkeen! Uusia juttuja ja kuvioita on tullut suunniteltua ja tehtyä, niin työrintamalla kuin sen ulkopuolellakin. Pää pursuaa kuvausideoista ja sormet syyhyää halusta päästä tekemään... Viikonloppu kuluikin ideoita toteuttaen, mm. raparperien kanssa. Luovat keinot oli otettava käyttöön myös silloinkin, kun kuvaan piti saada minä ja raparperit. Kuinka olla samaan aikaan kameran edessä ja takana? Lattiamoppi paljastakoon tämän salaisuuden ;)


Raparperi, tuo kasvimaiden alkukesän kuningas! Suuret lehdet puskevat paksua varttaan kohti aurinkoa, heti säiden lämmetessä. Kasvimaan ensimmäisiin herkkuihin lukeutuvan kasvin mehukkaita varsia voi kerätä jo toukokuussa ja niitä riittää koko kesälle. Onneksi! Alkukesän varret ovat tosin maukkaimpia. Ei taida tällä tytöllä olla kesää ilman raparperia... Piirakkaa on tullut tehtyä ja syötyä aika monena kesänä.

Vanhempieni pihamaalla kasvava suuri raparperi houkutteli tällä kertaa kokeilemaan jotain uutta... Vaihtelu virkistää tai liekkö helteisellä säällä ollut syynsä ettei uunia ole halunnut käyttää ;) Googlen tarjoamien reseptien joukosta poimin kokeiltavaksi raparperisiirapin. Siirapista saa tehtyä raikasta kesäjuomaa kivennäisveteen laimennettuna tai kokeile esim. sitruunalla maustettua kivennäisvettä + tuoremehua. Maistelemalla tiedät mikä on sopiva suhde siirappia ja muuta juomaa. Jääpalat kruunaavat kesäisen juoman! Pirskahteleva kesädrinkki, niin arkeen kuin juhlaan, valmistuu puolestaan kuohujuoman kera. Nesteytyksestä on syytä pitää huolta helteisinä päivinä ;) Siirappi sopii mainiosti myös jäätelön kanssa nautittavaksi. Nesteytyksen piikkiin menköön tuokin herkku! Nammm....


Raparperisiirappi

n. 500 g raparperia
Yhden appelsiinin mehu
n. 2 dl sokeria

Paloittele raparperin varret muutaman sentin paksuisiksi paloiksi. Varsia ei tarvitse kuoria. Laita palat kattilaan sokerin ja appelsiinista puristetun mehun kanssa. Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 30 minuutin ajan. Siivilöi, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja pullota. Säilytä jääkaapissa.

Nautinnollisia kesähetkiä!


-Maija

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground