Juustokakkua, kiitos!

Apr 1, 2014

Juustokakku on herkku joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kahvitteluhetkeen, jälkiruoaksi tai vieraille tarjottavaksi. Perusohjetta voi varioida loputtomiin. Tällä kertaa tein gluteenittoman perusversion, jossa makua tuo sitruunankuori ja väriä tuo mansikat, mutta ensi kerralla voisi kokeilla vaikka kookoksen makuista juustokakkua suklaakeksipohjalla ja vadelmahyytelökuorrutuksella, koristeina karhunvatukat...Nam! 



Pohja:
200 g gluteenitonta keksiä
75 g voita sulatettuna
1 rkl sokeria

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunankuori raastettuna
marjoja koristeluun

Valmistus:
Murskaa keksit pieneksi muruksi, lisää joukkoon 1 rkl sokeria ja sulanut voi. Vaivaa tasaiseksi massaksi. Voitele 15-20 cm kokoinen irtopohjavuoka, ja painele keksiseos pohjalle ja reunoille. Vatkaa sokeri ja kananmunat, ja vispaa ne käsin tasaiseksi tuorejuuston kanssa. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori. Kaada täyte pohjan päälle. 

Paista uunin alaosassa 175 asteessa n 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele marjoilla. 



-Johanna

3 comments:

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    ReplyDelete

Proudly designed by Mlekoshi playground