Hulluutta ja HooKaksOota

Apr 15, 2014

Harvalle jäi viime viikolla epäselväksi mitä päiviä yksi Suomen suurimmista tavarataloista vietti. Keltainen väri puski esille paikassa kuin paikassa. Sitä löytyi sähköpostista, facebookista, eteisen lattialta postimiehen jäljiltä, kaduilta ja ties mistä. Joka vuosi päätän etten lähde mukaan tuohon kulutushysteriaan, mutta silti joka kevät ja syksy löydän itseni keltaisten muovien ja kylttien valtaamasta talosta. Minkä sitä sille mahtaa, että sisäinen Sulo Vilén bongaa hyvät tarjoukset!?

Tänä(kään) vuonna en tehnyt turhia hankintoja. Kaikelle on tarvetta ja kaiken hankintaa on pohdittu jo pitkään. Tietokoneen varustelutaso kasvoi yhdellä ulkoisella kovalevyllä. Keittiön kaapit puolestaan täydentyivät Iittalan laseista ja vadista. Parhain hankintani oli ehdottomasti Eva Solon vesipullo!


Vesi vanhin voitehista - h2o.
Ihmisten vedentarve on yksilöllistä. Vettä suositellaan kuitenkin juotavaksi päivittäin n. 1-2 litraa. Jos urheilee paljon voi 2-3 litraa olla tarpeen, sillä urheilun aikana menetetty neste pitää korvata nestetasapainon säilyttämiseksi. Liikkumisen lisäksi ruokavaliolla, iällä sekä elinolosuhteilla (kylmä/kuuma sää) on merkitystä veden tarpeeseen. Nestehukka, se katala kaveri... Päänsärky, suorituskyvyn laskeminen, suoliston heikko toiminta, näläntunne, kuiva iho ja väsymys voivat johtua mm. nestehukasta. Siinäpä niitä hyviä syitä juoda vettä!

Me suomalaiset asumme tuhansien järvien maassa ja olemme siinä onnellisessa asemassa, että voimme huoletta juoda hanavettä. Jopa Euroopan ensimmäinen vesisommelier, saksalainen Arno Steguweit, hehkuttaa suomalaista hanavettä ja sanoo sen olevan "raikasta, tuoretta ja kirkasta sekä todella spesiaalia". Noihin sanoihin on todellakin helppo yhtyä!
Vaikka hanavetemme onkin täysin juomakelpoista on pullovesien määrä markkinoilla kasvanut. Miksi ostamme pullotettua vettä, kun vettä voi juoda hanastakin? Helppous taitaa olla se yksi suurimmista syistä. Valmiiksi pullotettu vesi on helpompi napata mukaan töihin, harrastuksiin, retkelle tai paikkaan, jossa hanavettä ei voi juoda syystä tai toisesta. Pullo myös kulkee kätevästi matkassa mukana ja muistuttaa olemassa olollaan juomisen tarpeellisuudesta.
Moni vesipullon ostanut täyttää kaupasta ostetun kertakäyttöisen kierrätyspullon uudelleen ja uudelleen hanavedellä. Sitä samaa olen tehnyt minäkin, vaikka tiedän, että muovipullot saattavat sisältää ftalaatteja, Bisfenoli A:ta eli BPA:ta tai raskasmetalleja. Miksi myrkytän kehoani samalla kun haluan sen voivan hyvin? "No kun..., no kun..." FAIL!!!

Nyt loppui selittelyt sekä "kertakäyttöpullojen" uudelleen täyttäminen! Eva Solon 0,5 litran vesipullo on valmistettu muovista, mutta ei sisällä ftalaatteja, BPA:ta tai raskasmetalleja. Pullon voi pestä pesukoneessa, mutta näppärän hihnan sisältävä kierrekorkki suositellaan pestävän käsin. Muutamien päivien käytön jälkeen voin todeta, että vesi maistuu huomattavasti paremmalta tästä pullosta juotuna, kuin niistä monta kertaa täytetyistä "kertakäyttöpulloista". Keho ja mieli kiittävät sekä SE sisäinen pieni Sulo Vilén, joka sai ostettua pullon edulliseen hintaan! Niin ja onhan pullo aika tyylikäs ja oranssi hihnakin tuo ripauksen lisäenergiaa ;)    


Kippis!

 
-Maija

Vesipullo / Eva Solo

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground