Viipyilevä väliaikaisuus

Mar 3, 2014Koti: Kerrostaloasunto, 4 h + k, n. 85 neliötä
Sijainti: Espoon Jouppi
Asukkaat: Maiju 33, Rene 42 ja Veeti 4
 
Reilu vuosi sitten Maiju ja Rene päättivät laittaa kotinsa myyntiin. Monille tuttu tilanne oli tullut vastaan. Tilaa kaivattiin lisää. Perheen yllätykseksi asunto menikin kaupaksi jo kolmessa viikossa. Asunnon ostaneet halusivat muuttaa uuteen kotiinsa nopealla aikataululla, joten Maijulle ja Renelle tuli kiire löytää uusi asunto. Mieluisaa ei tuossa ajassa ehditty löytämään, mutta johonkin oli muutettava. Pariskunta päättikin hankkia väliaikaisen asunnon."Kun oma asunto oli myyty, iski pieni paniikki. Johonkin oli päästävä asumaan, ja pian, sillä asuntomme ostaneet halusivat muuttaa uuteen kotiinsa nopealla aikataululla. Siinä hädässä emme löytäneet sellaista asuntoa, joka olisi vienyt sydämen. Päätimmekin hankkia väliaikaisen asunnon, jossa voisimme jatkaa uuden kodin etsintää.
  Kovin pitkää muuttomatkaa meille ei tullut, sillä uusi koti löytyi lähes vanhan naapurista. Käydessämme katsomassa nykyistä asuntoamme ensimmäistä kertaa, en ihastunut sen tiloihin tai tunnelmaan, vaan ajattelin, että sen hetken tilanteeseen se oli sopiva. Järki puhui tunteita voimakkaammin. Neliöitä oli enemmän kuin vanhassa ja asunnon pinnat olivat todella siistit. Kaikki tilat, kylpyhuonetta ja erillistä vessaa lukuun ottamatta, oli juuri remontoitu."Reilun vuoden aikana perhe on kotiutunut väliaikaiseen kotiinsa. Asuntoa on laitettu oman näköiseksi, jonka myötä Maiju on alkanut näkemään kodin tilat uusin silmin.

"Alkuun päätimme, ettemme poraile reikiä seiniin, laita nauloja tai sisusta sen suuremmin. Toisin on kuitenkin käynyt. Vaikka asunto onkin väliaikainen, on se meille kuitenkin koti, jossa haluamme viihtyä. Ei minusta olisi asumaan ja elämään pahvilaatikoiden keskellä. Uutta kotia etsitään edelleen, mutta ilman kiirettä."Kodin laittaminen on Maijun intohimo. Sisustukseen sopivia huonekaluja ja esineitä hankitaan, niin uusina kuin vanhoina. Maiju käy usein kirpputoreilla joista toisinaan löytyy jotain kotiin sopivaa. Tällä hetkellä yksi lipasto odottaa maalausta autotallissa.

"Kirpputorilta hankituissa esineissä on rosoisuutta, kolhuja ja kulumaa - elettyä elämää, joka viehättää. Ajattomat designhuonekalut ovat myös mieleeni. Vanhaa ei saa kuitenkaan olla sisustuksessa liikaa, vaan sopivassa suhteessa uuden kanssa, luomassa mielenkiintoista kerrostumaa.
  Sisustaminen on minun intohimoni, Renellä puolestaan kaikki pyörillä liikkuvat. Saimme talonyhtiön kahdesta lämpimästä autotallista käyttöömme toisen. Talli onkin Renen unelma. Paikka, jossa hän saa laitella moottoripyöräänsä ja puuhata omia juttujaan, kun minä puolestaan laitan kotiamme. Olemmekin sopineet, että molemmat saavat pitää intohimonsa toisen puuttumatta niihin. Myönnän kyllä rehellisesti, että yritän välillä tunkea Renen alueelle omien mielipiteitteni kanssa." 
Maanläheisillä sävyillä sisustetussa kodissa pienet yksityiskohdat luovat tunnelmaa ja persoonallisuutta. Sisustaminen ei ole aina kiinnostanut Maijua samalla tavalla kuin nykyään.

"En tiedä mistä kiinnostukseni yksityiskohtiin on lähtenyt kumpuamaan. Selkeys on myös asia jota olen alkanut kaipaamaan. Haluan ympärilleni hillitymmän ja maanläheisemmän väripaletin. Aiemmin kotimme ovat olleet värikkäämpiä. Valkoista on myös oltava. Valkoinen lattia olisi unelmani. Valitettavasti tässä asunnossa lattiat ovat tummat. Mutta jonakin päivänä minulla vielä tulee olemaan koti, jossa on valkoiset lattiat."Maijun ja Renen haaveissa on rakentaa tulevaisuudessa oma talo. Pääkaupunkiseudun tonttitarjonta on valitettavasti vähäistä ja kilpailu tonteista kova. Hinnatkin ovat vähäisen tarjonnan vuoksi korkealla. Maijulle oman kodin rakentaminen tarkoittaisi kaiken suunnittelua alusta alkaen. 

"Suunnittelen ja visioin asiat usein alusta loppuun asti. Olen myös luonteeltani puuhailija. Kotona ollessani teen jatkuvasti jotakin. Kun jokin epäkohta kotona ärsyttää, korjaan sen heti. En vain osaa viettää iltoja tai vapaapäiviä tekemättä mitään. Rene onkin ihmetellyt tätä piirrettä minussa ja pyytänytkin joskus rauhoittumaan. Hänelle tulee levoton olo, kun en ole hetkeäkään aloillani. Ehkä se on minuun jotenkin sisäänrakennettu. Työhuoneena toimiva vierashuoneemme onkin minulle paikka, jossa saan puuhailla omia juttujani ja toteuttaa omia visioitani."
Maiju laittaa kotia harkiten. Inspiraatiota ja ideoita sisustamiseen sekä askarteluun löytyy lehtien sivuilta, blogeista, sisustusliikkeistä sekä erilaisista tiloista.

"Sisustamisen ei tarvitse olla vakavaa. Huumoria ja leikkimielisyyttä saa olla mukana. Arkisille esineille tai metsästä löydetyille luonnonelementeille voi löytää uusia käyttötarkoituksia, kun käyttää mielikuvitustaan."Alkujaan Somerolta kotoisin oleva pariskunta on kotiutunut pääkaupunkiseudulle hiljalleen. Kotiseudulla käydään kuitenkin mahdollisimman usein sillä molempien vanhemmat asuvat Somerolla. Veeti käykin isovanhempiensa luona ahkeraan. Perheen toiveissa on löytää uusi koti pääkaupunkiseudulta, mutta sitähän ei tiedä mistä ja milloin seuraava unelmien koti löytyy!Maijun sisustuskuulumisia voi seurata hänen blogissaan.

EDIT: Jutun tekemisen jälkeen Maiju ja Rene ovat löytäneet uuden kodin perheelleen. Vanha hirsitalo valkoisine lattioineen odottaa uusia asukkaitaan!


5 comments:

 1. Vautsi mikä koti. Paljon sellaisia juttuja mitä omaankin kotiin toivoisia. Hyvin saatu kuvilla esille tuo värimaailma, kierrätys ja kuitenkin lämmin koti. :)

  ReplyDelete
 2. Kannattaa tsekkailla Maijun blogia, siellä tulee varmaan olemaan mielenkiintoisia juttuja kun on muuttokin edessä ja uuden kodin sisustaminen! Uskon että uudesta kodista puulattioineen tulee niiin upea, ja odotan todella pääseväni kuvaamaan sitäkin :)

  ReplyDelete
 3. Ihana koti tosiaan! Puu ja ruskean eri sävyt tuovat kivasti lämpöä muutoin mustavalkoiseen kotiin :) Pienillä asioilla saa muutettua kodin ilmettä melkoisesti ja kierrätys on aina suositeltavaa. Sisustamisen ei tarvitse olla kallista eikä kaiken aina uutta!

  ReplyDelete
 4. Upea, upea koti! Taitava sekoitus vanhaa ja ultramodernia. Todella hauskat kuvat, joissa on elämä läsnä. Virkistävä juttu!

  ReplyDelete

Proudly designed by Mlekoshi playground