Fargo vintage

Mar 21, 2014

Vanhoissa tavaroissa on sitä jotain... Elettyä elämää! Jos tavarat osaisivat puhua, olisi niillä varmasti paljon tarinoita kerrottavanaan.
Kävimme tekemässä täsmäiskun Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Fargo vintageen ja kurkkaamassa mitä kaikkea viime syksynä avattu myymälä pitää sisällään.

Menneiden vuosikymmenien vaatteilla, vinyylilevyillä, huonekaluilla sekä erilaisilla sisustusesineillä täytetty myymälä vie ajatukset menneeseen. Aikaan, jolloin omat vanhemmat elivät lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Aikaan, johon itse on tutustunut vain valokuvien, elokuvien ja tarinoiden kautta. Aika kultaa muistot ja tekee niistä kiehtovampia. Siinäpä se suurin syy saatta olla, miksi nämä 1950-, 60- ja 70 -luvun esineet kiehtovat meitä monia nykyaikana. Joku etsii kenties juuriaan tuttujen tavaroiden joukosta, joku puolestaan on vain kiinnostunut menneiden vuosikymmenien muotoilusta. Onneksi löytyy ihmisiä jotka pitävät huolen siitä, että menneet vuosikymmenet ovat vielä käsinkosketeltavissamme.  


Harry Juutela

Fargo vintage on kolmen eri vintageyrityksen perustama yhteisyritys. Saman katon alla myy vaatteita sekä kenkiä Soul vintage, huonekaluja ja sisustustavaraa Aarnes Design sekä Jazz and Soul vinyylilevyjä.

"Myymälä avattiin viime syksynä, lokakuussa 2013. Verkkokauppa on tekeillä ja toivon mukaan saamme sen pian avattua. Tällä hetkellä olemme avoinna kuutena päivänä viikossa, mutta tavoitteena on saada myymälä auki myös sunnuntaisin huhti-toukokuun ajaksi", kertoo Harry Juutela, joka on yksi liikkeen omistajista.

Paikka: Fargo vintage
Sijainti: Fleminginkatu 20, 00510 Helsinki

Avoinna: ma - pe 12 - 18, la 12 - 17

4 comments:

  1. Oi pitää käydä. Tuolla Harryllä on tai ainakin oli liike mun entisen työpaikan alakerrassa Arabiassa. Ihania löytöjä!

    ReplyDelete
  2. Suosittelen! Harry on lopettanut Arabian toimipisteen ja keskittyy nykyisin Flemarin myymälään sekä aukeavaan verkkokauppaan. Pian niitä ihania löytöjä pääsee siis etsimään myös netistä ;)

    ReplyDelete
  3. Oi, mikä paikka! Täytyy ensi tilassa käydä tuolla. Kiitos vinkistä!

    ReplyDelete

Proudly designed by Mlekoshi playground