III Draakon, Tallinna

Feb 26, 2014

Tallinnan vanhassa kaupungissa, raatihuoneen kupeessa on ollut pienen pieni, hämyinen kahvila niin kauan kun jaksan muistaa. Vuoden 2000 syksyllä kun opiskelin Tallinnan kuvataideakatemiassa, kävin siellä ystävien kanssa nauttimassa hehkuviinit tai kanelilla maustetut kaakaot koleina syysiltoina.

Sittemmin kahvila on aina välillä muuttunut hieman, säilyttäen kuitenkin hämyisen, jopa keskiaikaisen fiiliksensä. Tallinnan visiittiin on aina sisältynyt vierailu paikassa.


Nykyään paikka on kukoistuksessaan. Tilan keskiaikaista henkeä on jalostettu eteenpäin ja siitä on tehty selkeä teema. Harmikseni joudun toteamaan ettei paikkaa omista joku yksittäinen virolainen jolla on suuri intohimo kievarin pitämiseen vaan se kuuluu Olde Hansan kanssa samaan ketjuun. Ei kannata kavahtaa ketjupaikkaa vaan ehdottomasti käydä vierailemassa. Tunnelma on vailla vertaa, euron pasteijat ja parin euron viinit nautitaan kynttilänvalossa lampaantaljojen päällä istuen. Itse en ole mitenkään erityisen suuri keskiaikafani, mutta tässä kievarissa on todellista tunnelmaa.
III Draakon ,Raekoja plats 1
Auki joka päivä 8-24

-Johanna

2 comments:

  1. Olisit vinkannut ennen joulua, kun kävin Tallinnassa ;)

    ReplyDelete
  2. Mä tiedän Tallinnasta vaikka mitä paikkoja! Kysy ens kerralla kun oot menossa :)

    ReplyDelete

Proudly designed by Mlekoshi playground